Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-selejtező: hét spanyol lőtt hét gólt Máltának, az olaszok is lesimázták a bosnyákokat – összefoglaló

Utolsó előtti fordulójához érkezett a 2020-as Európa-bajnokság selejtezője. A második játéknapon Spanyolország hetet lőtt Máltának, és mind a hét gólt más játékos szerezte. Az olaszok is simán hozták a győzelmet Bosznia-Hercegovina ellen, míg Dánia hat góllal tömte ki Gibraltárt. Ma is jutottak tovább válogatottak Svédország, Finnország személyében.

Forrás: uefa.com

F-csoport: 

Spanyolország – Málta: 7-0 (2-0)
Gólszerzők: Morata (24.), Cazorla (41.), Pau Torres (62.), Sarabia (63.), Olmo (69.), Moreno (71.) ill. –

Málta az egész meccsen egy kapura lövést tudott csak felmutatni, a spanyolok annyira lejátszották őket. A 24. percben Morata nyitotta meg a gólcsapot, de még a szünet előtt Santi Cazorla is betalált. A 62. percben a Villarreal 22 éves védője, a felnőtt spanyol válogatottban debütáló Pau Torres mindössze két perccel a beállása után gólt szerzett. Őt követte még a PSG középpályása, Pablo Sarabia a 63. percben, majd a Dinamo Zagreb egyik legjobbja, a szintén debütáló Dani Olmo is betalált. A 71. percben Gerard Moreno is felírta a nevét az eredményjelzőre, de a sort végül Jesus Navas zárta a hetedik góllal. A spanyolok már az előző fordulóban kijutottak a 2020-as Eb-re, így ez most csak egy edzőmeccs volt a számukra.

Románia-Svédország: 0-2 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Berg (18.), Quaison (34.)

Bár nem játszottak rosszul a románok, a gólokat a svédek lőtték. Már a 18. percben megszerezték a vezetést, de még a szünet előtt, a 34. percben Quaison meglőtte a következő találatukat is. A második félidőben feljavult Románia, és több helyzetük is volt, de a vendég csapat mindent kivédekezett és meg tudta tartani kétgólos előnyét a lefújásig is. Svédország ezzel bebiztosította a második helyét a tabellán, és ezzel kijutott az Európa-bajnokságra.

Norvégia-Feröer-szigetek: 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Reginiussen (4.), Fossum (8.), Sorloth (62, 65.) ill. –

A norvégok nagyon hamar, már a 4. és a 8. percben is betaláltak Feröer ellen először Regniussen, majd Fossum révén. Ezt követően is hatalmas fölényben játszottak, igaz, a vendégeknek már teljesen tét nélküli volt a mérkőzés, hiszen a tabella utolsó helyén állnak. A hazaiak végük Sorloth három percen belül érkező duplájával állították be a végeredményt, amellyel a norvégok megtartották a negyedik helyüket a tabellán.

A F-csoport jelenlegi állása: 

J-csoport: 

Bosznia-Hercegovina-Olaszország: 0-3 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Acerbi (21.), Insigne (37.), Belotti (53.)

A bosnyákok felvették a versenyt Olaszországgal, de a vendégek sokkal elszántabban játszottak, és a gólokat is ők lőtték. A sort Acerbi nyitotta a 21. percben, a 37. percben pedig Insigne növelte kétgólosra csapata előnyét. A második játékrész elején még Andrea Belotti is betalált, és bár próbálkoztak néhányszor a bosnyákok, még a szépítés sem jött össze nekik. Olaszország már korábban kijutott a nyári tornára, de így folytatták győzelmi sorozatukat a selejtezőben.

Finnország – Lichtenstein: 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Touminen (21.), Pukki (64. – büntetőből, 75.) ill. –

Papírforma szerint a finnek játszottak jobban a mérkőzésen, akik a 21. percben a vezetést is megszerezték Touminen góljával. A vendég csapat, akiknek már jócskán tét nélküli volt a mérkőzés, nem sokat tudott tenni. A 64. percben Pukki egy büntetőből növelte a hazaiak előnyét, majd a Norwich csatára a 75. percben ismét betalált, amivel beállította az eredményt. Ezzel a győzelemmel eldőlt, hogy a finnek csoportmásodikként kijutottak az Európa-bajnokságra.

Örményország – Görögország: 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Limnios (34.)

Jobban játszott az egész mérkőzésen Görögország, az örmények viszont olyannyira nem, hogy az első félidőben a kaput sem találták el, és csak két kisebb próbálkozásuk volt. A görögök a 34. percben meg is szerezték a vezetést Limnios találatával, és bár a találkozó végéig ostromolták a hazaiak kapuját, több gólt már nem tudtak lőni. Görögország ezzel a harmadik lett a csoportban, de Örményország csak egy ponttal van lemaradva.

A J-csoport jelenlegi állása: 

D-csoport: 

Svájc-Grúzia: 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Itten (77.) ill. –

Az első félidőben hatalmas fölényben játszott Svájc Grúzia ellen, de a gól nem jött össze nekik. A második játékrészben feljavultak valamennyivel a grúzok, és több helyzetet is ki tudtak alakítani, de ezeket nem sikerült gólra váltaniuk. Nem úgy mint a 77. percben a hazaiaknak, akik Itten révén megszerezték a vezetést, és később a győzelmet is. Ez viszont nem jelentette automatikusan az első helyet a svájciak számára, de az utolsó fordulóban még megszerezhetik.

Dánia-Gibraltár: 6-0 (1-0)
Gólszerzők: Skov (12. 64.), Gytkjaer (47.), Braithwaite (51.), Eriksen (85. 90+4.) ill. –

Jött a papírforma, és Dánia lesöpörte Gibraltárt, akiknek helyzetük sem nagyon akadt a mérkőzésen. Az első gólt Skov szerezte a 12. percben, és az első félidőben már nem is lőttek többet. A második játékrészben azonban nagyon belejöttek a gólgyártásba, és a 47. percben Gytkjaer növelte csapata előnyét, majd Braithwaite is betalált az 51. percben, míg a hajrában a Tottenham játékosa, Eriksen duplázott. Dánia ezzel a győzelemmel átvette a vezetést a csoportjában, de még nem biztos az első helye.

Az D-csoport jelenlegi állása: