Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Timo Werner: “Csak Messi és Ronaldo olyan jó, mint Lewandowski”

Az RB Leipzig csatárának, Timo Wernernek a véleménye szerint Robert Lewandowki jelenleg az egyetlen játékos, aki felér Lionel Messi és Cristiano Ronaldo szintjéhez.

Forrás: AS

Robert Lewandowski jelenleg egészen kiváló szezont fut a Bundesligában, hiszen máris 16 találattal áll a góllövőlista élén. Egy kissé lemaradva tőle a második Timo Werner, aki jelenleg 11 gólnál tart a bajnokságban. Az RB Leipzig támadója szerint is elképesztő formában játszik most a lengyel, és úgy gondolja, hogy jelenleg ő az egyedüli játékos a futballban, aki képes ugyanazt a szintet hozni, mint Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi.

“Nem lenne rossz gólkirálynak lenni, de nagyon nehéz oda eljutni. Amikor két gólt lövök a Herthának, még ugyanazon a játéknapon Lewandowski ugyanúgy kettőt lő a Borussia Dortmundnak, és így három vagy négy góllal mindig előttem marad. Egyébként sincs olyan csapat, amelyiknek ne tudna betalálni. Ez így nagyon nehéz. Ahogy jelenleg játszik, arra csak egy vagy két játékos képes még a Földön, és ők Messi és Ronaldo.”

Amikor Werner erről beszélt, épp Joshua Kimmich ült mellette, akivel a Fehéroroszország és aztán az Észak-Írország elleni Eb-selejtezőre készülnek a német válogatottal. Mindketten a Stuttgart akadémiáján játszottak, mielőtt csatlakoztak volna a Leipzighoz, azonban Kimmich a Bayern Münchenbe igazolt, ahová Werner nem akarta követni, pedig Kimmich nagyon rá akarta beszélni, hogy ismét együtt váltsanak csapatot. Werner most azt is elárulta, hogy miért döntött a maradás mellett.

“Már az is véletlen volt, hogy mindketten a Lipcsébe jöttünk, és természetesen nem fogom mindenhová követni őt. Ha a Real Madridba igazolt volna, az nem jelenti azt, hogy nekem is oda kellett volna mennem. Akkoriban mindkettőnknek az RB Leipzig volt a tökéletes lépés, ahogy neki az, hogy ezután relatíve korán a Bayern Münchenhez csatlakozzon, nekem pedig, hogy maradjak.”

Németország jelenleg az Európa-bajnokság selejtezőjében a csoportja második helyén áll 15 ponttal, de Hollandiának is ugyanennyi ponttal csoportelső. Szombaton Fehéroroszországot fogadják, majd kedden az utolsó fordulóban Észak-Írország lesz az ellenfelük.