Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rossi: “Wales ellen nem kezdhetünk így”

A magyar válogatott péntek este 2-1-es vereséget szenvedett a Puskás Aréna avatóján Uruguay ellen, melyet követően a szövetségi kapitány összességében elégedetten nyilatkozott…

Marco Rossi a mérkőzés kezdésével nem volt elégedett, a csapat későbbi játékával és legtöbb játékosával kapcsolatban azonban már pozitívan nyilatkozott a lefújást követő sajtótájékoztatón:

“Sajnos úgy kezdtünk a meccset, ahogy Horvátországban, ijedten, megszeppenve, talán a nagy nevek miatt is. Ennek Walesben nem szabad megtörténnie. Tudjuk, hogy nem Horvátország vagy Uruguay lesz az ellenfél, de nehéz pályán kell majd játszanunk. Megfelelő hozzáállásra, kvalitásra lesz szükség az első pillanattól kezdve, ahogy most a tizenötödik-huszadik perc után lehoztuk a meccset. Walesben az elejétől így kell játszanunk. Nagy Zsolt és Szalai Attila is jól mutatkozott be, pozitív volt a hatásuk a meccsre, különösen Nagyra igaz ez. Abban a fél órában, amikor lehetőséget kapott, bizonyította, amit korábban gondoltan róla: felvállalja a párharcokat, gyors és erős, nem fél a kihívástól. Pozitív a véleményem róla, jó esélye van rá, hogy Walesben játszatni fogom. Lovrencsicset pihentettem, Baráth maga kérte, hogy cseréljem le, mert enyhébb combizom-húzódást érzett. Úgy tűnik, a védőkkel mindig történik valami. Ami a karaktereket illeti, Szalai és Nagy is bizonyított a szememben. A bal oldalon meg vagyunk szorulva, mert Korhut eltiltott, valószínűleg Nagy fog játszani. Hogy jó döntés lesz-e, majd Cardiffban dől el.

Pátkairól nem titkolom, valószínűleg kezdő lesz Walesben. Más helyzetben van, mint Nagy Ádám, utóbbit muszáj volt kipróbálnom, mert egy edzése volt Bristolban, mielőtt meccsen is pályára lépett. Három játékos esetében is benne volt, hogy megsérül, de végül csak Kalmár esetében történt meg. A kockázatkerülés miatt is pihentek többen, például Sallai. Szeretném szívből megköszönni minden magyar szurkolónak, aki részt vett az avatón, és jelenlétével támogatott minket, hatalmas érzelmi többlettel ajándékoztak meg minket. Egy életre emlékezetes marad számomra ez az este, Gera Zoltán búcsúztatása az egyik legmeghatóbb pillanat volt, amit átélhettem.”