Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! José Mourinho a Tottenham új menedzsere – hivatalos

A Tottenham Hotspur csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy már meg is van Mauricio Pochettino helyettese a menedzseri poszton. 

Forrás: 90xtra.com

Nem várt sokáig új menedzsere bejelentésére a Tottenham, miután tegnap este bejelentették Mauricio Pochettino azonnali hatályú menesztését. A londoni klub hivatalos közleménye szerint José Mourinho lesz a csapat új edzője a 2022/23-as szezon végéig.

A portugál szakembernek a Spurs lesz harmadik csapata a Premier League-ben a Manchester United és a Chelsea után, utóbbinál ráadásul kétszer is megfordult már.

A Tottenham tulajdonosa, Daniel Levy szerint Mourinho kinevezésével egy új úton indulhat meg a csapat:

“José a futball történetének egyik legsikeresebb menedzsere. Rengeteg tapasztalattal rendelkezik, képes inspirálni a játékosokat, emellett pedig hatalmas taktikus. Minden klubnál trófeákat nyert, ahol csak megfordult. Hiszünk benne, hogy új energiát hoz az öltözőbe, és hitet ébreszt a csapatban.”

Maga Mourinho így kommentálta a kinevezését:

“Nagyon örülök, hogy egy olyan klub menedzsere lehetek, amely ilyen nagy múlttal és szenvedélyes szurkolói táborral rendelkezik. Emellett nagyon izgatott vagyok a csapat és az akadémia minősége miatt is, de leginkább az vonzott, hogy ilyen nagyszerű játékosokkal dolgozhatok majd együtt.”

Az 56 éves portugál menedzser igen illusztris karriert tudhat maga mögött: irányította már a Portót, az Intert, a Real Madridot, a Chelsea-t és a Manchester Unitedet is, és mindegyik országban megnyerte a bajnoki trófeát is, emellett egyike azon kevés edzőnek, aki két klubbal is magasba emelhette már a Bajnokok Ligáját.