Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dortmund: Götze újra játszik, de…

Mario Götze a 2014-es világbajnok német válogatott alapembere volt. Az elmúlt években azonban nem csak a „Nationalelfből”, de a Bayern Münchenből, majd a Borussia Dortmundból is kiszorult. A 27 éves csatár helyzete most sem túl egyszerű.

Mario Götze még 2016-ban tért vissza Dortmundba, a háromszezonos müncheni kalandja után. Azonban a sikerek nem csak a Borussia, de a játékos számára is elmaradtak. Götzét nem kerülték el a sérülések, és a lelki problémák sem.

A korábban hatvanhárom válogatottságig jutó Götze a mostani idényt is csak perem-emberként kezdte a sárga-feketéknél. Azonban október végén jött a fordulat: a Dortmund előző öt tétmeccsén négyszer is a kezdőcsapat tagja lehetett, és csak a kupában lépett pályára csereként. Az ötszörös Bundesliga-bajnok támadó a 2019-20-as szezonban tizenegy meccsen két gólt és egy gólpasszt jegyez. Tehát ha csak nyomokban is emlékeztet régi önmagára, Lucien Favre vezetőedző bizalmát élvezi.

Nem úgy a vezetőségét! Götze jelenlegi szerződése 2020. nyaráig szól, azonban a korábbi ígéretek ellenére még nincs megegyezés. A Bild egyfajta pókerjátszmáról ír Hans-Joachim Watzke BVB-vezér és Götze képviselete között. Állítólag a német csillag nem szeretné tovább csökkenteni fizetését.