Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spurs: így búcsúzik legfontosabb embere a bukott edzőtől

Alighanem már a múltkori, Bayern Müncheni elleni 7-2-es vereség megpecsételte Mauricio Pochettino sorsát a Tottenham kispadján. Azonban a londoniak hosszú hetek további szenvedése után csak tegnap este jelentették be a hírt: közös megegyezéssel megválnak az argentin mestertől.

Tegnap este a FociClub.hu is az elsők között adott hírt Pochettino elbocsátásáról, majd ma reggel már José Mourinhoról, mint lehetséges utódjelöltről írtunk. Nagyot nem hibáztunk, lévén még kora délelőtt megerősítést nyert a hír: valóban a portugál sztáredző lett a Spurs új menedzsere. Bár a „menedzser” szó erősen kétséges, lévén nyáron már maga „Poch” is azt sérelmezte a vezetőség felé, hogy inkább érzi magát szimplán edzőnek, a szűkös, klubon belüli jogkörei miatt.

A Tottenham keretének nagy része az elmúlt napokban hazája válogatottja mellett volt érdekelt, azonban aligha marad el a fájdalmas búcsú az egyébként szeretett főnök irányába. A Pochettino-éra talán legfontosabb játékosa, Harry Kane nagy szeretettel adózik. Az angol csatár néhány csodálatos pillanatra, illetve munkakapcsolaton túlmutató barátságukra hivatkozik.