Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hátrányból fordítva győzedelmeskedett a Barcelona – videóval

A spanyol bajnokság 14. fordulójában a Barcelona a Leganes otthonába látogatott, és elég hamar hátrányba is került, viszont a végére megfordították az eredményt és begyűjtötték a három pontot. 

Forrás: FC Barcelona Twitter

Az első félidőben a Leganes méltó ellenfele volt a Barcelonának. A 12. percben meg is szerezték a hazaiak a vezetést, En Nesyri fantasztikus tekerése után, amit Ter Stegen is csak földbe gyökerezett lábbal nézett végig. Pár perccel később akár megnövelhették volna az előnyüket, de Oscar lövése centikkel a kapu mellé ment. A Barcelonának nem sok lehetősége volt, ahhoz a kevéshez is Luis Suareznek volt köze.

A második játékrészben már feljavult a Barcelona. A 48. percben Pique fejese még épphogy csak elkerülte a kaput, de az 53. percben Suarez góljával összejött az egyenlítés a katalánoknak. Sokat támadott a Barcelona, a Leganes pedig védekezni kényszerült, amit egészen a 79. percig remekül is csinált, ám ekkor Vidal szemfüles találatával megszerezte a vezetést a vendég csapat, igaz, a videóbíró segítségét is igénybe kellett vennie a játékvezetőnek hozzá. A végéig már semmi nem fenyegette a Barca győzelmét, így sikerült bebiztosítaniuk az első helyüket a tabellán.

Leganes-Barcelona: 1-2 (1-0)
Helyszín: Estadio Municipal de Butarque (Leganes) Vezette: Santiago Jaime Latre
Gólszerzők: Suarez (53.), Vidal (79.) ill. En Nesyri (12.)
Sárga lap: Mesa (20.) ill. Busquets (32.), Vidal (90.)
Kiállítás: – ill. –

Leganes: Cuellar, Silva, Siovas, Omeruo (Tarin, 83.), Bustinza, Rosales, Mesa (Carillo, 83.), Perez, Oscar (Eraso, 61.), Braithwaite, En Nesyri. Vezetőedző: Javier Aguirre

Barcelona: Ter Stegen, Wague, Pique, Umtiti, Junior Firpo, Busquets (Rakitic, 57.), De Jong (Ansu Fati, 79.), Messi, Griezmann (Vidal, 57.), Dembele, Suarez. Vezetőedző: Ernesto Valverde

A forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:

Péntek:

Levante-Mallorca: 2-1

Szombat:

Leganes-Barcelona: 1-2
16:00 Betis-Valencia (Tv: Spíler 2)
18:30 Granada-Atletico Madrid (Tv: Spíler 2)
21:00 Real Madrid-Real Sociedad (Tv: Spíler 2)

Vasárnap:

12:00 Espanyol-Getafe (Tv: Spíler 2)
14:00 Osasuna-Atheltic Bilbao (Tv: Spíler 2)
16:00 Eibar-Alaves (Tv: Spíler 2)
18:30 Villarreal-Celta Vigo (Tv: Spíler 2)
21:00 Valladolid-Sevilla (Tv: Spíler 2)

A tabella jelenlegi állása:

 A góllövőlista jelenlegi állása: