Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: „Sokkal szórakoztatóbb lett a támadójátékunk!” – Dybala

Miközben tavaly elhalványodni látszott csillaga, az újonnan érkezett Cristiano Ronaldo mögött, idén újra a régi formájában remekel Paulo Dybala. Az egyik legtehetségesebb argentin támadó kulcsszerepet játszott a hétvégi, Atalanta elleni győzelemben.

Az Atalanta elleni rangadó nagy részében katasztrofálisan játszott a Juventus együttese. A gárda játékosainak többsége pocsék statisztikákat produkált, és végül csak a hajrában tudták eldönteni a három pont sorsát. A különbségét két támadó, Gonzalo Higuaín és Paulo Dybala klasszisa jelentette.

Utóbbi az El País-nak adott interjújában kiemelte, hogy Maurizio Sarri kispadra érkezése óta sokkal inkább játszanak támadó szellemben, mint Massimiliano Allegri irányítása alatt. Persze Dybala nyílván azért is örül ennyire, mert sokkal több játékpercet kap az új mestertől:

„Teljesen másképpen értelmezi a játékot. Többet tartjuk a labdás, és több helyzetet teremtünk. Kevesebb a kockázat, hogy másként csináljuk, mert tudjuk, hogy lesz másik lehetőségünk még. Tanulunk, gyorsan játszunk és folyamatosan támadunk. Van olyan meccs, ahol húsz gólszerzési lehetőséget teremtünk, képzeljük el, hogy ez mit jelent egy csatár számára.”

– kedveskedett Sarri felé, a 26 éves játékos.