Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: kétgólos hátrányból állt fel a PSG, ikszelt a Galatasaray – videóval

A Bajnokok Ligája ötödik csoportkörének keddi játéknapján a Real Madrid hazai pályán döntetlent ért el a Paris Saint-Germain ellen, míg a sokáig előnyben lévő Galatasaray a Club Brugge ellen hullajtott pontokat. 

Az Európa-ligát érő harmadik helyért zajló küzdelemnek drámai döntetlen lett a vége a török Galatasaray és a belga Brugge között. A hazaiak már a 11. percben előnyhöz jutottak Adem Büyük révén, aki egy káprázatos átvételt követően volt eredményes. A szurkolók egészen az összecsapás végéig izgulhattak, a 92. minutumban jött a csattanó: Krépin Diatta gyönyörű góllal egyenlíteni tudott, ami viszont ezután következett az kabaréba illő. A szenegáli csatár úgy vállalta be a mezlevételes gólörömöt, hogy előtte már begyűjtött egy sárga lapot, így idő előtt mehetett zuhanyozni – csapattársához, Clinton Matához hasonlóan, akit reklamálásért állított ki a játékvezető. Az iksznek egyik csapat sem örült igazán, az utolsó fordulóban fog eldőlni a EL-hely sorsa.

Galatasaray – Club Brugge 1–1 (1-0).
Gólszerzők: Büyük, ill. Diatta.
Kiállítva: Diatta, Mata.

Muslera – Mariano, Donk, Marcao, Nagatomo – Seri (Yardimci), Lemina, Belhanda (Mor) – Feghouli, Büyük, Bayram (Inan).

Mignolet – Lourenco, Mechele, Deli, Ricca – Rits (De Ketelaere), Balanta, Vanaken – Dennis (Schrijvers), Openda (Okereke), Diatta.

A találkozó videós összefoglalója:

A Zinedine Zidane által irányított Real Madrid a 17. percben Karim Benzema találatával vezetést szerzett a Neymar nélkül felálló PSG ellen, amely az első félidőben nem is tudott kellően felpörögni. Az első játékrész egyik legemlékezetesebb pillanata az volt, hogy a játékvezető tizenegyest ítélt a párizsiak javára, valamint kiállította Thibaut Courtois kapust, ám a videóbírós visszanézések alapján a madridiaknak ítélt szabadrúgást, így visszavonta a korábbi döntéseit. A második játékrészben a vendégek portása, Keylor Navas több nagy védést is bemutatott, a 79. percben azonban tehetetlen volt Benzema fejesénél, amely az előny megduplázását jelentette. Thomas Tuchel gárdája nem adta fel, szinte azonnal szépített Kylian Mbappé által, a 89. percben pedig a csereként beálló Pablo Sarabia kiegyenlített. A pontosztozkodással az is eldőlt, hogy a franciák a csoport élén végeznek majd, míg a BL-rekorder Real másodikként vághat neki a kieséses szakasznak.

Real Madrid – PSG 2–2 (1-0).
Gólszerző: Benzema (2), ill. Mbappé, Sarabia.

Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Valverde (Modric), Casemiro, Kroos – Isco (Rodrygo), Benzema, Hazard (Bale).

Navas – Meunier, Silva, Kimpembe, Bernat – Gueye (Neymar), Marquinhos, Verratti – Di María (Draxler), Icardi (Sarabia), Mbappé.

A találkozó videós összefoglalója:

A csoport aktuális állása: