Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: nyert, és csoportgyőztes a Juventus – videóval

Nem teljesen hasonló célokkal vágott neki ma este a Bajnokok Ligája soros fordulójának a Juventus és az Atlético Madrid. A torinóiak már a csoportelsőségüket szerették volna bebiztosítani, míg az „Matracosok” szimplán csak a továbbjutásukat akarták lefutottá tenni, a Leverkusen előli menekülést illetően.

Azonban a csoport rangadójának „visszavágója” előtt két órával találkozott a négyes másik két alakulata is. A moszkvai meccset végül teljesen magabiztosan és megérdemelten nyerte meg a Bayer Leverkusen. Ugyan a Lokomotivnak is megvoltak a maguk lehetőségei, a németek egy tragikomikus öngóllal, illetve egy remek Sven Bender bombával életben tartották továbbjutási reményeiket.

Lokomotiv Moszkva – Bayer Leverkusen 0:2 (0:1)
Helyszín: RZD Arena (Moszkva); Vezette: Michael Oliver (angol)
G.: – ill. Zhemaletdinov (11.), S. Bender (54.)

A Cristiano Ronaldo rajongók legnagyobb örömére a portugál világsztár visszatért a kezdőcsapatba, a hétvégi pihenőjét követően. Az első félidő mégsem okozott túl sok örömet a feleknek, lévén a hajráig nem örülhettünk gólnak. A Juventus sokkal többet birtokolta a labdát, bár Simeone aligha arra készítette volna fel játékosait, hogy az Atlético lesz a mai meccs dominánsabb résztvevője. Egyébként a madridiak több veszélyes lehetőséget alakítottak ki, mint a hazaiak a szünetig. A csattanó mégis az utolsó pillanatban érkezett: Paulo Dybala köszönt be. Az argentin támadó a harmadik gólját szerezte a sorozatban idén, és egyértelmű, hogy Maurizio Sarri edzőnél ő az igazi frontember.

A második játékrészben sokkal kiegyenlítettebb lett a mezőnyjáték, és a mezőnymunka minősége. Az Atlético tehetségei azonban képtelenek voltak átjátszani a De Ligt-féle védelmet. Meglepetés vagy sem, Cristiano Ronaldo végigjátszotta a találkozót, és gyakran nem félt odatenni magát egy-egy durva madridi belépővel szemben sem.

Győzelmével a Juve bebiztosította csoportgyőzelmét, míg az Atlético immár csak egy pont előnnyel döcög a Leverkusen előtt.

Juventus – Atlético Madrid 1:0 (1:0)
Helyszín: Allianz Stadion (Torinó); Vezette: Anthony Taylor (angol)
G.: Dybala (45+2.), ill. –

A csoport állása: