Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tottenham: Mourinho máris hozta a formáját!

A keddi Olympiacos (21:00) elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre készülő portugál menedzser a Bl fontosságáról elmélkedett a meccs előtti sajtótájékoztatóján, ahol egy igazán hangzatos kijelentést is tett. 

(Kép: as.com) 

“Mindenki imádja a Bajnokok Ligáját, ezzel én sem vagyok másképp. Ezt a sorozatot mindenképp meg akarod nyerni. Természetesen ez nem adatik meg mindenkinek, így maximálisan boldog lehetek, hogy nekem sikerült már győznöm.” – Kezdte gondolatmenetét a pár napja a Tottenhamet irányító Mourinho, aki ezen a pontot tért ki arra, hogy szerint új játékosait bizony megviselte a tavaly elvesztett finálé.

“Ha Pochettino azt mondja, hogy a játékosai teljesítményére kihatott az elveszített döntő, akkor bizony igaza van. Ez ugyanis felér egy sikertelen holdra szállási kísérlettel. Nézzék csak meg a Lieerpoolt! Eléggé frusztrált csapat volt, amiért egy évvel korábban (Kijevben a Real ellen – a szerk.) nem nyert. Annyira frusztrálta őket a kudarc, hogy a rákövetkező évben addig küzdöttek, amíg révbe nem értek.” – Folytatta Mourinho, majd egy rövid múltidézést kezdett.

“Minden Bl-szezonban nüanszok dönthetnek. Az apró részleteknek nagyon fontos szerepük lehet. Emlékszem a 2011-12-es szezonban a Real Madrid edzője voltam. Az elmúlt 15-20 év legjobb Realja volt az az együttes. Megnyertük a bajnokságot, de az elődöntőben tizenegyesekkel maradtunk alul a Bayern Münchennel szemben. Hogy miért? A világ legjobb büntetőrúgói közül azon a napon három is hibázott, egyszerre: Cristiano Ronaldo, Kaká, és Sergio Ramos egyaránt elhibázta a lövését, így estünk ki.” – Fogalmazott a portugál tréner, majd visszatért mostani csapatára.

“Az elmúlt idény nem lehetett történelmi idény, csak egy nagyszerű teljesítmény. Ott volt a VAR, vagy Lucas Moura amszterdami gólja.. Azok az apró részletek, amelyeket említtetem. Hogy idén meddig juthatunk? Először is kvalifikálnunk kell magunkat a következő körbe (ha legyőzik az Olympiacost, ez meg is valósul – a szerk.). Majd ha mondjuk ott vagyunk a negyeddöntőben, talán akkor kezdhetünk gondolkodni a döntőről. Most még minden nagyon távoli, de egy biztos, ilyen játékosokkal körülöttem, egy pillanatig sem aggódom!”