Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Valverde szerint is fejlődniük kell!

A Borussia Dortmund elleni szerda esti (21:00, Tv: M4 Sport) Bajnokok Ligája találkozó előtt megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját Ernesto Valverde. A Barca trénere hosszabban beszélt arról, hogy miként ítéli meg csapata formáját. 

(Kép: as.com)

A spanyol bajnokságban listavezető katalánok egy esetleges Borussia Dortmund elleni győzelemmel megváltanák továbbjutásukat a BL egyenes kieséses szakaszába. Ernesto Valverde szerint ha játékuk nem is a legjobb, az eredményeik miatt nincs igazán miért szégyenkezniük.

“Ha nem játszol jól, akkor nyilvánvaló, hogy van hova fejlődnöd, és le kell vonnod a következtetéseket.” – Kezdte gondolatmenetét a csapat formájáról a katalánok trénere

“Nem gondolnám, hogy olyan rosszan játszunk, mint azt sokan gondolnák. A hétvégén például nyertünk a Leganés otthonában, ott, ahol tavaly kikaptunk. Különben meg máskor is megesett már, hogy nyertünk és nem játszottunk jól. Talán nem kell egyből leugranunk a mélybe egy szikláról, ha éppen nem szép játékkal nyerünk (…) Elsők vagyunk a La Ligában, a csoportunk élén állunk a Bajnokok Ligájában – Ezt szeretnénk is, ha így maradna.” – Folytatta  Valverde.

“Amikor jól játszik egy csapat, sok helyzetet dolgoz ki és jól védekezik. Azon vagyunk, hogy újra elérjünk erre a szintre, megtaláljuk a mi igazi játékunkat. De nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy van egy ellenfél is a pályán, akinek az a célja, hogy megállítson bennünket. Ez van amikor sikerülni fog nekik.” – Zárta ide vonatkozó mondandóját at 55 esztendős szakember.