Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: az utolsó pillanatban maradt le a győzelemről a Fradi az Espanyol ellen – videóval

A Ferencváros az Espanyolt fogadta az Európa-liga csoportkörében a Groupama Arénában, és remekül játszott a csoportot vezető spanyol csapat ellen. Nagyon jól játszott a magyar csapat, nem sok esélyt hagyva az ellenfélnek, és bár kétszer is vezetett, végül, az utolsó pillanatban vesztették el a három pontot a hazaiak. A Fradi így 6 ponttal a harmadik a tabellán, és mindössze egy ponttal van előtte a Ludogorec. Ha az utolsó meccsen legyőzik a bolgárokat, továbbjutnak. 

Forrás: nemzetisport.hu

Nem játszott rosszul a Ferencváros az első félidőben, és méltó ellenfele volt a katalán csapatnak. Már a 2. percben Varga beadásából Boli lőhetett közvetlen közelről a kapuba, de az ellenfél védője az utolsó pillanatban beleért a labdába. Aztán a 10. percben Varga Roland próbálkozhatott nagyjából 30 méterről, de Diego Lopez bravúrral hárított. A 21. percben viszont már sikerült megszereznie a vezetést a magyar csapatnak. Isael szabadrúgása után a kapufa elsőre még megmentette a spanyolokat, de a kipattanó Sigér elé került, aki kapásból lőtt a hálóba. A 33. percben azonban az első kaput eltaláló lövéséből egyenlített is az Espanyol. Pipa cselezte ki Lovrencsicset, majd középre adta az éppen érkező Melendo elé a labdát, aki laposan lőtt a balra vetődő Dibusz mellett a jobb alsó sarokba. A Fradi még vezetett néhány támadást, de a csapatok 1-1-es állásnál vonultak az öltözőbe.

A második játékrész egy nagy Ferencváros helyzettel kezdődött, amikor az 50. percben Isael szögletéből Sigér fejelt, de a kapu jobb oldala mellett, centikkel szállt el a labda. Kicsivel később több percen át állt a játék, miután Granero és Frimpong összefejeltek, és ápolni kellett őket. Ezt követően a hazai csapat teljesen átvette az irányítást, és hatalmas helyzetei voltak, de a gól sehogy sem jött össze. A 66. percben Ismael tekert gyönyörűen a kapura, de a labda csak a felső lécet találta el. A 73. percben egy hatalmas hiba után mehetett a kapu felé az Espanyol, és ha nincs Dibusz, Campuzano révén a vezetést is megszerezhették volna, majd egy perccel később Calero lövését kellett ismét védenie a magyar kapusnak. Aztán a 75. percben Calero lökte el Bolit a tizenhatoson belül, amiért a portugál játékvezető tizenegyest ítélt a Fradinak. Isael állt a labda mögé, aki a bal alsó sarkot választotta, elég rosszul, így Diego Lopez odaért és védett. A végére, bár még voltak ígéretes helyzetei a magyaroknak, az Espanyol is egyre többször került a hazai kapu elé. Aztán a 89. percben fellökték Isaelt a tizenhatoson belül, amiért a Ferencváros megkapta a második tizenegyesét is. Ezt már nem vállalta el a brazil, és a nemrég csereként beálló Skvarka állt oda a tizenegyes ponthoz, és ő nem hibázott, és belőtte Diego Lopez mellett a labdát a kapuba. Aztán három perccel később második sárgával kiállították Civicet időhúzásért, és az ezt követő szabadrúgásból majdnem egyenlített az Espanyol. A 96. percben azonban egy beadás után mégis jött a spanyol gól, hiszen Darder fejelt a hálóba, ezzel beállítva a végeredményt.

Ferencváros-Espanyol: 2-2 (1-1)
Helyszín: Groupama Aréna (Budapest) Vezette: Tiago Martins (portugál)
Gólszerzők: Sigér (23.), Skvarka (90+1. – büntetőből) ill. Melendo (31.), Darder (90+6.)
Sárga lap: Civic (12.), Boli (25.), Firmpong (35.) ill. Marmol (43.), Calero (76.), Vila (76.), Ezzarfani (78.)
Kiállítás: Iturraspe (90+4.) ill. –

Ferencváros: Dibusz, Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Civic, Kharatin, Sigér (Skvarka, 86.), Isael, Tokmac, Varga (Zubkov, 61.), Boli (Signevich, 83.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov

Espanyol: Diego Lopez, Marmol, Calero, Vila, Pipa, Lozano, Iturraspe, Granero (Ezzarfani, 69.), Corchia, Melendo (Calleri, 81.), Campuzano (Darder, 88.). Vezetőedző: Pablo Machin

Videó hamarosan!






A H-csoport jelenlegi állása: