Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aranylabda-gála: megvan a győztes, mutatjuk a díjazottakat

A France Football által szervezett Aranylabda-gálán az FC Barcelona argentin válogatott támadóját, Lionel Messit választották a 2019-es év legjobb labdarúgójának.

A katalánok 32 éves játékosa pályafutása során hatodik alkalommal részesült a legrangosabb egyéni elismerésben, ezzel Cristiano Ronaldót megelőzve egyedülálló. Messi mögött Virgil van Dijk, Ronaldo és Sadio Mané végzett.

A legjobb fiatal futballistának járó díjat, a Kopa-trófeát a Juventus holland válogatott védője, Matthijs de Ligt kapta, aki tavasszal nagyszerűen menetelt az Ajax gárdájával a Bajnokok Ligájában, valamint Nemzetek Ligája-döntőt játszott hazája csapatával. Mögötte a Borussia Dortmund szélsője, Jadon Sancho és az Atlético Madrid támadója, Joao Felix végzett a szavazáson.

Nem született meglepetés az első Lev Jasin-díjat illetően: a legjobb kapus elismerését a Liverpoollal BL-t és a brazil válogatottal Copa Américát nyerő Allison Becker zsebelte be. A kategóriában Marc-André ter Stegen (Barcelona) és Ederson Moraes (Manchester City) volt a másik két dobogós.

A legjobb női játékos Megan Rapinoe lett, aki a nyári világbajnokságon remekelt az Amerikai Egyesült Államok színeiben. Dobogós helyen végzett az angol Lucy Bronze és a szintén vb-címet nyerő Alex Morgan.