Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Gyilkoljuk a játékosokat.”

Leonardo Jardim egy a fiatal játékosokat érintő problémára hívta fel a figyelmet.

“Egy 16 éves gyerek még korántsem egy mini felnőtt, ezt el kellene végre fogadnunk. Manapság sokan azt gondolják, hogy egy 15-16 éves futballista teljesen kész a nagy megmérettetésekre, de ez nem igaz. A csontok és a szalagok végleges állapotukat az ember 18-19 éves korára érik el. Szükségesnek érzem ezt elmondani, mert ha ezt nem vesszük figyelembe, akkor fiatal játékosok pályafutását tehetjük tönkre.” – figyelmeztetett Jardim.

Kifakadásának oka, hogy a klub 2018 januárjában 20,9 millió euróért vásárolta meg a Genoától a 18 éves csatárt, Pietro Pellegrit, aki a szezonban még egy percet sem játszott sérülés miatt. Hosszú lábadozás után újra edzésbe állt, de mielőtt bevethető lett volna, ismét megsérült.

„Gyilkoljuk a játékosokat, és senki sem hajlandó ezért felelősséget vállalni. Úgy sejtem, ha két-három évvel ezelőtt jobban odafigyeltek volna Pietro fejlődésére, akkor nem szenvedne folyton az izomsérüléseivel. Azok a fiatalok, akik a Monacónál edződnek, szinte mindig készen állnak a feladatokra, sosem jelentenek sérültet.” – nyilatkozta a mérges monacói vezetőedző.