Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola nem akar középhátvédet igazolni

A spanyol tréner szerint nincs szükség középhátvéd igazolására, ugyanis brazil védekező középpályása megoldja ezt a kérdést.


Pep Guardiola elmondta, hogy nem szeretne a januári átigazolási időszakban játékost igazolni, mivel nincs szüksége rá az együttesnek. A bajnokságban tetemes a hátránya a Manchester Citynek, mostanra már 11 pont, amelyet a gyenge védelemnek tudnak be a szakértők és a klub szurkolói is.

Habár John Stones és Nicolás Otamendi mindketten bevethetőek, az argentin válogatott játékos sok esetben nem volt biztos pont a hátsó alakzatban a Premier League-ben, így Fernandinhót vitte vissza egy sorral a spanyol szakember, akiben teljességgel megbízik ezen a poszton is. Mindez köszönhető annak, hogy Aymeric Laporte a szezon elején súlyos sérülést szenvedett, és a francia játékos még egy jó ideig nem is lesz bevethető.

Mindezek mellett a City elengedte a nyáron Vincent Kompanyt, aki visszatért korábbi klubjához, az Anderlechthez. A manchesteri kékeknek egyetlen kiszemeltje volt a legutóbbi átigazolási időszakban középhátvéd posztra, Harry Maguire-t szerette volna leigazolni Pep Guardiola a Leicester Citytől, azonban ő végül a Manchester Unitednél kötött ki és helyette nem is próbáltak meg mást szerződtetni.

Nem akarok egy új játékost sem. Amit nem tudtunk megtenni nyáron, azt nem fogjuk tudni megtenni januárban sem. Nem Fernandinhón múlik, hogy nyerünk vagy veszítünk. Amikor legyőztük a Chelsea-t, akkor mindenki arról beszélt, hogy milyen fantasztikusan játszott. Amikor viszont nem nyertünk, akkor azt mondták, hogy Fernandinho miatt. Az én döntésem, hogy ki fog játszani. Kedvelem Fernandinhót ebben a pozícióban, mert gyorsan képes megjátszani a labdát és pontosak a hosszú átadásai”mondta a Burnley elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Guardiola.