Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: mindkét NB I-es csapat hosszabbításra kényszerült – eredmények

Az NB II-es MTK a csereként beálló 19 éves Schön Szabolcs góljával a hosszabbításban 1-0-ra legyőzte a DVTK-t, míg a Fehérvár a Szegedet múlta felül a ráadásban a labdarúgó Magyar Kupában.

A Magyar Kupában a 16 közé jutásért vívott MTK-DVTK mérkőzés különösen érdekesnek ígérkezett. Először tért vissza vezetőedzőként a Hidegkuti-stadionba Feczkó Tamás, akit tavasszal, szezon közben menesztettek a kék-fehérek. A szakember távozásakor még nem álltak kieső helyen, viszont az idény végén kiestek az NB I-ből.

A meccset az MTK kezdte jobban, Lencse László már a 2. percben helyzetbe került. A hazaiak az első húsz percben többet birtokolták a labdát, ám ez újabb helyzetet nem eredményezett. A félidő második felében már a vendégek vették át az irányítást, akiktől Márkvárt Dávidot már a 16. percben le kellett cserélni sérülés miatt, az ő helyére Haszani állt be.

A második félidőben is az MTK vette magához az irányítást, és volt olyan szakasza a meccsnek, amikor sorra alakították ki a lehetőségeket a hazaiak. A hajrában még egy büntetőgyanús esetet is számon kérhettek a hazaiak a játékvezetőn, amikor Polgár Kristóf ütközött Katona Mátéval. Gól azonban nem született, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadást is az MTK kezdte jobban, köszönhetően a második játékrészben, csereként beálló játékosoknak. Kanta József szabadrúgásból találta el a kapufát, majd Schön Szabolcs pöccintette el a labdát a tizenhatos előtt egy védő mellett, és 14 méterről lőtt a kapuba a 98. percben (1-0). A DVTK-nak erre nem volt válasza, az NB II-es MTK kiütötte a kupából az első osztályú diósgyőrieket. Ezúttal is az U21-es válogatott Schön döntött, aki múlt szombaton az NB II-ben a Szolnok ellen is győztes gólt szerzett.

Magyar Kupa
8. forduló (főtábla: 3. forduló), a 16 közé jutásért
MTK – DVTK 1-0 (
0-0) – hosszabbítás után
Gólszerző: 
Schön (98.), ill. 

Csaknem ötezer szurkoló fagyoskodott a stadionban kedd este. Az NB II középmezőnyéhez tartozó Szeged teljesítményén az első pillanattól kezdve érezhető volt az elszántság, s noha Ivan Petrjak előtt adódott lehetőség, gól nem született az első félidőben. A házigazdán a legkevésbé sem lehetett fáradtságot érezni, helyzeteket is sikerült kialakítania, ám a gólszerzéshez mégis a csereként beálló Futács Márkó járt a legközelebb. A 85. percben a játékvezető lerántásért kiállította a román Sergiu Mogát, a korábbi magyar válogatott csatár pedig tizenegyest rúghatott, amit Branimir Alekszics hárított, így itt is jöhetett a ráadás. A párharc a 103. percben dőlt el, Kárász Krisztián Loic Nego elől igyekezett menteni, de fejese a saját kapujában kötött ki (0-1). A Szeged minden dicséretet megérdemel, de a Fehérváriak elérték a céljukat, bejutottak a legjobb 16 közé.

Magyar Kupa
8. forduló (főtábla: 3. forduló), a 16 közé jutásért
Szeged-Csanád GA – Mol Fehérvár FC 0-1
 (0-0) – hosszabbítás után
Gólszerző: – ill. Kárász (103., öngól)
Kiállítva: Moga (85.), ill. –