Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: fiatal angoljaival nyert a Chelsea, a Leicester verte a sereghajtót – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság 15. fordulójának szerdai játéknapján a Chelsea otthon tartotta a három pontot az Aston Villa ellen, ahogyan a Leicester City is sikert aratott az utolsó helyezett Watford vendéglátásában.

A Frank Lampard által irányított Chelsea a 24. percben Tammy Abraham találatával jutott vezetéshez a birminghamiek ellen – a 22 esztendős csatár az előző idényben éppen a Villa kölcsönjátékosa volt a másodosztályban. A vendégeknek még a szünet előtt összejött az egyenlítés, méghozzá a nyári szerzemény, Mahmud Trezeguet góljával. A hazaiak a fordulást követően ismét nagyon hamar előnyhöz jutott, nem is akármilyen támadás végén Mason Mount szerzett pompás gólt. Dean Smith csapatán a folytatásban a csereként beálló Douglas Luiz és Jota sem tudott segíteni, maradt a 2–1-es eredmény.

Chelsea – Aston Villa 2–1 (1-1).
Gólszerzők: Abraham, Mount, ill. Trezeguet.

A találkozó videós összefoglalója:

Az idei szezon nagy meglepetéscsapata, a Leicester újabb három ponttal gazdagodott, a második edzőváltásán is túllévő Watford ellen arattak győzelmet. Jamie Vardy az első félidőben a videóbíró által megítélt büntetőt váltotta gólra, míg a találkozó legvégén James Maddison duplázta meg a Rókák előnyét. Brendan Rodgers gárdája második a tabellán a listavezető Liverpool mögött.

Leicester City – Watford 2–0 (0-0).
Gólszerző: Vardy (büntető), Maddison.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Kedd
Palace 1–0 Bournemouth
Burnley 1–4 ManCity

Szerda
United 2–1 Spurs
Soton 2–1 Norwich
Wolves 2–0 WHU
21:15 Liverpool – Everton

Csütörtök
20:30 Sheffield – Newcastle
21:15 Arsenal – Brighton

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: