Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: megvan a következő kör párosítása

A Ferencvárost búcsúztató, másodosztályú Békéscsaba az élvonalbeli Puskás Akadémiával találkozik a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Biztosan lesz alacsonyabb osztályú csapat a nyolc között, mivel az NB II-es MTK az NB III-as Dunaújvárossal vív meg a továbbjutásért. A címvédő MOL Fehérvár FC a 8. fordulóból elhalasztott Vác – Újpest mérkőzés győztesével küzdhet majd meg a nyolc közé jutásért. Ezen kívül még egy NB I-es párharc lehet: amennyiben a Kaposvár kiejti az Ózdot, úgy a Mezőkövesddel mérkőzik a negyeddöntőbe kerülésért.

A pálya alkalmatlansága miatt elhalasztották a Vác – Újpest és a Dorog – DVSC mérkőzést is. Az MLSZ úgy döntött, mindkét mérkőzést egy hét múlva, december 11-én, szerdán 12 órakor pótolják. Előbbi összecsapást Balassagyarmaton rendezik. A Vác – Újpest párharc továbbjutójára a nyolcaddöntőben a címvédő MOL Fehérvár, a Dorog – DVSC győztesére pedig a III. Kerületi TVE vár.

Az M4 Sport műsorában a szerda esti sorsoláson elhangzott, hogy az NB III-ból kizárt Ózd Kaposvár elleni találkozóját a jelenlegiek szerint megrendezik, ám ha a borsodi gárda kizárása jogerőssé válik, és elutasítják a fellebbezését, akkor az együttest a Magyar Kupából is kizárják. Ez esetben a Rákóczi játék nélkül jutna tovább, és a Mezőkövesddel találkozna a legjobb 16 között.

Magyar Kupa
9. forduló (főtábla: 4. forduló), nyolcaddöntő:
Budapest Honvéd – Szombathelyi Haladás (NB II)
Mezőkövesd – Ózdi Kohász (NB III)/Kaposvári Rákóczi
Lipót Pékség SE (NB III) – ZTE FC
Pécsi MFC (NB III) – Paksi FC
Békéscsaba (NB II) – Puskás Akadémia
MTK Budapest (NB II) – Dunaújváros (NB III)
Vác FC (NB II)/Újpest FC – Mol Fehérvár FC
Dorogi FC (NB II)/Debreceni VSC – III. Kerületi TVE (NB III)

A továbbjutás két mérkőzésen dől el, az első meccseket 2020. február 12-én, a visszavágókat egy héttel később, 19-én játsszák. Az első mérkőzéseken az elöl álló csapatok a pályaválasztók.