Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a Villarrealnak se tudott gólt lőni az Atletico Madrid – videóval

A spanyol bajnokság 16. fordulója a Villarreal és az Atletico Madrid párharcával kezdődött. A hazai csapat jobban játszott az elején, de a végére kiegyenlítődött a mérkőzés olyannyira, hogy egyik csapat sem tudott betalálni. A madridi klub ezzel ismét gólképtelen maradt a Barcelona elleni bajnoki után, és a döntetlennel még jobban leszakadhat az élmezőnytől, míg a Villarreal jobban örülhetett ennek az egy pontnak. 

Forrás: laliga.es

Az első félidőben a Villarreal játszott fölényben, többet támadtak és többet is birtokolták a labdát. A 10. percben már közel is jártak a gólhoz Chukwueze próbálkozása után, ám a labda végül a léc fölött suhant el. A 12. percben az Atletico Madrid is megmutatta magát, ekkor Joao Felix jutott át két védőn, majd a büntetőterület széléről ellőtte a labdát, de végül csak a jobb kapufát találta el. A portugál tininek a 24. percben is volt egy nagy helyzete, de Saul remek passzát követően most nem tudta eltalálni a kaput. A 38. percben ismét a Villarreal próbálkozhatott, de Torres fejese néhány centivel a keresztléc fölött szállt el, így gól nélkül zárult az első játékrész.

A második félidőben a vendégek egy kicsit átvették az irányítást, bár az első valamire való helyzetük csak a 63. percben érkezett: Joao Felix a védőjét lerázva hatalmas bombát küldött kapura, de a labda a kapu bal oldala mellett ment el. 10 perccel később a portugál most előkészített Kokénak, de a spanyol középpályásnak sem sikerült az ígéretes helyzetből eltalálnia a kapu, és ugyanez történt a 79. percben is, de most Lodi próbálkozhatott. A hajrában a mindkét csapat megpróbálta még megnyerni a mérkőzést, de ahogy eddig sem jött össze a gól, ez az utolsó percekben sem változott.

Villarreal-Atletico Madrid: 0-0 (0-0)
Helyszín: Estadio de la Ceramica (Villarreal) Vezette: Alejandro Hernandez
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: Anguissa (38.), Trigueros (74.) ill. Morata (15.)
Kiállítás:  – ill. –

Villarreal: Asenjo, Quintilla, Torres, Albiol, Mario Gaspar, Trigueros, Iborra (Morlanes, 73.), Anguissa, Gomez (Ekambi, 68.), Chukwueze, Gerard Moreno. Vezetőedző: Javier Calleja Revilla

Atletico Madrid: Oblak, Arias (Trippier, 80.), Felipe, Hermoso, Saul, Herrera (Llorente, 84.), Thomas (Vitolo, 59.), Koke, Joao Felix, Morata. Vezetőedző: Diego Simeone

A forduló további mérkőzései:

Szombat:
13:00 Real Madrid-Espanyol (Tv: Spíler 2)
16:00 Granada-Alaves (Tv: Spíler 2)
18:00 Levante-Valencia (Tv: Spíler 2)
21:00 Barcelona-Mallorca (Tv: Spíler 2)

Vasárnap:
12:00 Eibar-Getafe (Tv: Spíler 2)
14:00 Betis-Athletic Bilbao (Tv: Spíler 2)
16:00 Valladolid-Real Sociedad (Tv: Spíler 2)
18:00 Leganes-Celta Vigo (Tv: Spíler 2)
21:00 Osasuna-Sevilla (Tv: Spíler 2)

A bajnokság jelenlegi állása: