Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Griezmann ugyan nem a régi, de egy valamiben kiemelkedő!

Antoine Griezmann mostanában sok minden miatt kritizálható barcelonai teljesítménye miatt, de mégis van egy mutató, amelyben kiemelkedő a világbajnok támadó.

(Kép: )

Griezmann még a katalán sportsajtó szerint is ‘egy gép’.

A francia ugyanis csapattársaival ellentétben alig-alig sérült, és a Barca idei 19 meccséből 18-on bevethető volt (A Sevilla ellen, október 6-án is csak azért hiányzott, mert Ernesto Valverde nem küldte pályára – a szerk.).

Griezmann a Barca meccseinek 95%-án játszott idén, és Valverde egyik, ha nem az egyetlen olyan játékosa eddig, aki egészséges maradt a szezon eleje óta.

A 28 esztendős játékos karrierje egészét figyelembe véve szintén elmondható, hogy nagyon keveset sérült.

A Real Sociedad, az Atlético Madrid és a Barcelona színeiben a lehetséges 519 tétmérkőzésből 475-ön játszott, ami összesítésben is 91%-ot jelent.

Griezmann leghosszabb kihagyása egyhuzamban egyébként karrierje során 3 (!) meccset jelentett, ennyiről hiányzott még a Real Sociedad játékosaként 2012 novemberében egy izomsérülés miatt! (…) És ami igazán érdekes! 2017 decembere óta csak taktikai okokból, vagy eltiltás miatt hagyott ki tétmérkőzést aktuális klubcsapatában!

Egészen biztos, hogy sokan vannak akik megirigyelnék őt! Elég csak mondjuk a mostani a csapattársra, Ousmane Dembélére gondolni…