Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: rangadót vesztett a DAC az őszi zárómeccsen – videóval

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) utolsó őszi fordulójában a több sebből vérző FC DAC 1904 együttese a címvédő és listavezető Slovan Bratislava vendége volt szombat délután…

A bokatörése után lábadozó Kalmár Zsolt mellett több meghatározó játékosát is nélkülözte az FC DAC 1904 az idei utolsó bajnoki mérkőzésén a Slovan Bratislava otthonában. Finoman szólva sem számított esélyesnek Peter Hyballa együttese, amely Vida Kristopher és Vida Máté személyében ismét két magyar játékost foglalkoztatott a kezdőcsapatban. A szerdahelyiek ígéretesen kezdték a mérkőzést, negyedóra elteltével azonban Davis büntetőt hibázott, ami később sajnos megbosszulta magát, és az első játékrész hajrájában Rabiu révén a házigazda ragadta magához a vezetést. A folytatásban az egyre magabiztosabb Slovan gólgyárosa, Sporar révén újabb találatot helyezett el Jedlička hálójában, így vereséggel fejezte be az őszt a DAC, amely a rivális mögött 10 pontos lemaradásból várhatja a február 15-i folytatást.

Slovan Bratislava – FC DAC 1904 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Rabiu (34.), Sporar (53.) ill.

FC DAC 1904: Jedlička – Blackman, Oravec, Beskorovainyi, Davis (K), – Vida Máté, Ronan – Vida Kristopher, Fábry, Divković – Boateng. Vezetőedző: Peter Hyballa.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye