Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hozta a kötelezőt az Espanyol ellen a Real Madrid – videóval

A spanyol bajnokság 16. fordulója a Real Madrid és az Espanyol összecsapásával folytatódott. A katalán csapat nem volt ellenfél a fővárosi csapa számára, és bár két góllal nyertek, akár többet is szerezhettek volna. A Real Madrid ezzel ideiglenesen átvette a vezetést a tabellán, és ha a Barcelona nem tud nyerni este, akkor ott is marad. Az Espanyol most sem volt képes nyerni, és továbbra is a 19. helyen áll. 

Forrás: Real Madrid Twitter

Sokkal jobban játszott a Real Madrid az Espnyolnál, a katalánok csak egyszer próbálkoztak kapura lövéssel az első játékrészben. A 6. percben Vinícius Junior tört magának utat a kapu előterében, de a kapu közepébe tartó lövést Diego Lopez bravúrral védte. A 15. percben Benzema lőtt laposan a kapu felé, de Lopez ezt is megfogta. A 27. percben érkezett az Espanyol egyetlen helyzete a félidőben, ekkor Granero fejelhette kapura a labdát, de Courtois az utolsó pillanatban beleért a labdába. A 36. percben Valverde eresztett el egy nagy lövést, amely a léc alá tartott, de Lopez most is résen volt. Az ezt követő szöglet után azonban már a spanyol kapus sem tudta megmenteni a csapatát a góltól, hiszen a 37. percben megszerezte a Real Madrid a vezetést. Benzema a mellette érkező Varane elé tette le a labdát, a francia védő pedig a kapus mellett a hálóba lőtt. A szünet előtt ismét volt egy Vinícius helyzet, de a fiatal brazil próbálkozását ismét védte Diego Lopez.

A második félidő egy nagy Espanyol helyzettel kezdődött, de Casemiro az utolsó pillanatban szerelni tudta Dardert a kapu előtt. A játék képe azonban nem változott, és továbbra is a Real Madrid játszott fölényben. Az 54. percben sikerült tökéletesen kiugratni Benzemát, de ígéretes szólója végén hibázott, és Diego Lopezbe lőtte a labdát. Sokáig csak pontatlan befejezésekkel vezettek támadásokat a madridiak, aztán a 80. percben megtört a jég, és sikerült növelni az előnyüket. Fede Valverde tökéletes passza után Benzema lőtte el a védő lába között a labdát, amit már Diego Lopez sem tudott védeni. A 83. percben Mendy szabálytalankodott lapot érően, ami már a második volt a franciának, így idő előtt kellett elhagynia a pályán. Emberhátrányban kellett lehoznia a hazaiaknak a mérkőzést, de az Espanyol nem nehezítette meg a Real Madrid dolgát, és a lefújásig már nem változott a végeredmény.

Real Madrid-Espanyol: 2-0 (1-0)
Helyszín: Santiago Bernabeu stadion (Madrid) Vezette:
Gólszerzők: Varane (37.) Benzema (80.) ill. –
Sárga lap: Vinícius Junior (17.), Mendy (63.), Valverde (74.) ill. Granero (15.), Darder (90+1.)
Kiállítás:  Mendy (83.) ill. –

Real Madrid: Courtois, Mendy, Ramos, Varane, Carvajal, Kroos (Modric, 71.), Casemiro, Valverde, Vinícius Juniour (Militao, 86.), Rodrygo (Brahim, 86.), Benzema. Vezetőedző: Zinedine Zidane

Espanyol: Diego Lopez, David Lopez, Bernardo, Calero, Roca, Victor, Granero (Lozano, 73.), Darder, Vila, Wu, Calleri (Melendo, 83.). Vezetőedző: Pablo Machin

A forduló további mérkőzései:

Péntek:
Villarreal-Atletico Madrid: 0-0

Szombat:
Real Madrid-Espanyol: 2-0
16:00 Granada-Alaves (Tv: Spíler 2)
18:00 Levante-Valencia (Tv: Spíler 2)
21:00 Barcelona-Mallorca (Tv: Spíler 2)

Vasárnap:
12:00 Eibar-Getafe (Tv: Spíler 2)
14:00 Betis-Athletic Bilbao (Tv: Spíler 2)
16:00 Valladolid-Real Sociedad (Tv: Spíler 2)
18:00 Leganes-Celta Vigo (Tv: Spíler 2)
21:00 Osasuna-Sevilla (Tv: Spíler 2)

A bajnokság jelenlegi állása: 

A góllövőlista jelenlegi állása: