Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Valverde 7 embert is pihentethet majd az Inter ellen

A Dortmund elleni győzelmével bebiztosította továbbjutását az FC Barcelona, amely így szinte tét nélkül várhatja az utolsó fordulót. Csoport elsőség, vagy pihentetés?

Kép: Associated Press

A spanyol AS arról számolt be, hogy Ernesto Valverde nem megy rá a csoport elsőségre, inkább pihentetné legjobbjait a közelgő fontos bajnoki összecsapások előtt. Messi, Luis Suarez és Busquets minden bizonnyal szabadnapot kap majd; Sergi Roberto, Pique, Rakitic és Lenglet pedig várhatóan a padról nézhetik majd a mérkőzést Milánóban.

Olyan játékosok juthatnak így játékpercekhez, mint Todibo, Wague, Umtiti, Alena, Arturo Vidal, vagy Carles Perez – nem beszélve Netóról, ha esetleg ter Stegent is leültetné a katalánok mestere. Sőt, az igazán fiatalok is lehetőséghez juthatnak akár: Abel Ruiz, Puig, Collado, vagy Hiroki Abe beállításán sem kell majd meglepődni. Arthur és Ansu Fati játéka még kérdéses, de nem kizárt, hogy ők is szerephez juthatnak majd.

Kell is a pihenő, hiszen 14-én szombat délután a Real Sociedaddal játszanak rendkívül fontos mérkőzést a bajnokságban, majd jön 4 nappal később a Real Madrid elleni El Clásico hazai pályán. A keret pedig addig tovább erősödhet: Semedo és Jordi Alba már idő közben megkezdte a közös munkát a csapattal, így az ő visszatérésük is hamarosan bekövetkezhet.