Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bartomeu: „Messi pótolhatatlan a Barcelona számára”

A kétes hírértékű, bár a második számú olasz napilnapnak tartott La Repubblica érdekes interjút közölt az FC Barcelona lassan már hat éve ténykedő elnökével, Josep Maria Bartomeuval.

A kiegyensúlyozottság terén megkérdőjelezhetetlenek Bartomeu elnök sikerei, bár egy kicsit kevesebb a nemzetközi trófeák száma, mint mondjuk a Laporta-éra idejében. Bartomeu 2014 eleji megválasztása óta a spanyol fronton sorra hozza a győzelmet a Barcelona, még ha időről időre erős kritikák is érik a klubot, annak politikai elfogultsága, illetve a sportszakmai döntései miatt.

A baloldali olasz napilap Bartomeunál rávilágított a lassan megkerülhetetlen tényre: Lionel Messi ki fog öregedni egy nap a Barcából, ám szemmel láthatóan még mindig az argentin sztár viszi hátán az egész csapatot.

„El kell döntenünk az Aranylabdáról, hogy az kapja-e aki a legtöbb trófeát nyeri, vagy a világ legjobbja. Az első lehetőség könnyű, puszta matematika, a második már az igazi kérdés. Messit lehetetlen lesz pótolni. Mielőtt lejárna a szerződése, szeretnék egy életre szóló szerződést kötni vele, meg akarom adni neki a jogot arra, hogy ő döntse el, mikor lesz elég.”

– ünnepelte hatszoros aranylabdását, a katalán sportvezető.