Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Góllal búcsúzott David Villa – videóval, képekkel

A japán bajnokság utolsó fordulójában góllal zárta profi karrierjét David Villa, akitől klubja, a Vissel Kobe rendkívül sikeres karrierjéhez méltó módon köszönt el.

A spanyol csatár a Jubilo Iwata elleni 4-1-re megnyert J League-meccsen – melyen Lukas Podolski mesterhármast jegyzett – tizenegyesből szerezte a második hazai gólt. Ezt követően az oldalvonal mellett helyet foglaló feleségével és gyermekeivel ünnepelte pályafutása utolsó találatát.

David Villa január óta játszott a 8. helyen végző Kobéban. 13 góllal zárta szezont és egyben pályafutását, amely során minden nagy trófeát begyűjtött. A spanyol válogatottal 2008-ban Európa-, 2010-ben világbajnokságot nyert, négy, illetve öt góllal hozzájárulva a meneteléshez. A Barcelonával a Bajnokok Ligájában, és a klub-vb-n jutott a csúcsra. A katalánokkal elért két bajnoki címe mellé az Atlético Madridnál tett hozzá még egyet, míg a Király Kupát három különböző klubnál, a Zaragoza, a Valencia és a Barca mezében is a magasba emelhette. Bár a Kobe szakmailag nem a legemlékezetesebb fejezet életében, ám mégiscsak itt akasztotta szögre stoplisát, így látványos ünnepség keretében köszöntötték a 38 éves labdarúgót.