Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: első helyen jutottak tovább Gulácsiék – videóval

Ugyan a lipcsei együttes már továbbjutott a csoportfázis talán legkiegyenlítettebb négyeséből, még komoly izgalmak vártak a csapatokra ma este. A Lyon és a Zenit fej-fej mellett, míg a Benfica már-már reménytelen helyzetből kezdte az estét.

Bajnokok Ligája csoportkör – 6. forduló
Lyonban elért döntetlenjével a kissé tartalékos Leipzig végül teljesen megérdemelten masírozott tovább a nyolcaddöntőbe, mégpedig az első helyen. Bár kiemeltként sem biztos, hogy teljesen nyugodtan várhatja a német gárda az előttünk álló sorsolást.
A lipcseiek (Gulácsi Péterrel a kapuban) már bő félóra után lerendezhették volna a lényegi események sorát: előbb Forsberg, majd Werner talált be az OL kapujába, ráadásul mindketten büntetőből voltak eredményesek.
Azonban a második játékrészben sokkal jobb és összeszedettebb volt a Lyon, amelynek eredménye az egyenlítés, és a francia gárda továbbjutása lett.

Olympique Lyon – RB Leipzig 2:2 (0:2)
G.: Aouar (50.), Depay (82.), ill. Forsberg (9.-büntetőből), Werner (33.-b.)

A csoport utolsó helyéről végül a harmadikra tornázta fel magát a jobb sorsra érdemes Benfica. A portugál együttes egy félidőnyi lazsálás után úgy döngölte földbe a Zenitet, amit idén még nem láttunk tőlük. Ha legalább még egy-két csoportmeccsen ilyen formát mutattak volna a lisszaboniak, alighanem a Lipcsével lettek volna versenyben az első helyért. Helyete azonban marad tavasztól az Európa-liga.
A csúnyán búcsúzó Zenit a második helyről a mélybe zuhant, így Szergej Szemak tanítványai számára már csak az orosz front maradt a 2019-20-as idényben.

Benfica – Zenit Szentpétervár 3:0 (0:0)
G.: Cervi (47.), Pizzi (58.), Azmoun (79.), ill. –

A „G” csoport végeredménye: