Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: hozta a kötelezőt a Chelsea, kiesett az Ajax – videóval

A Bajnokok Ligája utolsó csoportkörében eldőlt, hogy a H jelzésű kvartettből a Valencia és a Chelsea jutott a legjobb 16 közé, míg a tavalyi kiírás elődöntése, a holland Ajax az Európa-ligában folytatja.

Az Erik ten Hag által irányított amszterdamiak úgy fogadták a Denevéreket, hogy csupán egy pontra lett volna szükségük a továbbjutáshoz. A hazaiak jobban is kezdték a mérkőzést, mint az ellenfeleik, ám az első és egyben egyetlen gólt mégis a vendégek szerezték: Rodrigo volt eredményes Ferran Torres nagyszerű meglátását követően. A hollandok a második játékrészben többször is közel jártak a továbbjutást jelentő találathoz, Jamue Domenech kapus azonban bravúrokat mutatott be. Az Ajaxon a rutinos Klaas-Jan Huntelaar sem tudott segíteni, így a tavalyi elődöntős már a csoportkörben búcsúzott a legrangosabb európai kupasorozattól, az Európa-ligában viszont érdekeltek lesznek.

Ajax – Valencia 0–1 (0-1).
Gólszerző: Rodrigo (24.).
Kiállítva: Gabriel (90+3.).

Onana – Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico (De Jong) – Alvarez (Dest), van de Beek, Martinez – Ziyech, Tadic, Lang (Huntelaar).

Domenech – Wass, Gabriel, Diakhaby, Gaya – Torres (Mangala), Parejo, Coquelin, Soler – Rodrigo, Gameiro (Vallejo).

A találkozó videós összefoglalója:

A csoport másik mérkőzésén a Chelsea a már biztos kieső Lille gárdáját látta vendégül. Frank Lampard együttese hozta a kötelezőt, már az első félidőben lezárta a három pont sorsát – méghozzá Tammy Abraham és Cesar Azpilicueta góljaival. A vendégek a hajrában szépíteni tudtak, éppen a Kékek egykori játékosa, Loic Remy vette be Kepa Arizzabalaga kapuját. A londoniak a győzelmüknek köszönhetően a Valencia mögött másodikként harcolták ki a továbbjutást.

Chelsea – Lille 2–1 (2-0).
Gólszerzők: Abraham (19.), Azpilicueta (35.), ill. Remy (78.).

Kepa – Azpilicueta, Zouma, Rüdiger, Emerson – Kanté, Kovacic (Mount), Jorginho – Willian, Abraham (Batshuayi), Pulisic (Hudson-Odoi).

Maignan (Leonardo) – Celik, Djalo, Gabriel, Pied – Yazici, Xeka, Soumare, Maia (Bamba), Araujo (Sanches) – Remy.

A találkozó videós összefoglalója:

A csoport végleges állása: