Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: két egyéni hiba okozta a Szoboszlaiék vesztét – videóval

Utolsó fordulójához érkezett a Bajnokok Ligája csoportköre. Az “E” jelű négyesben még három csapat volt versenyben a továbbjutásért, köztük a címvédő Liverpool is.

A Salzburg győzelmi kényszerben lépett pályára a Liverpool ellen. Ennek megfelelően a hazaiak elképesztő tempóban kezdték a meccset, Allisonnak több komoly védenivalója is akadt az első tíz percben, de gól nem született. Ezután a Liverpool felvette a játék ritmusát, és helyzeteket dolgoztak ki. Stankovic nagyokat hárított, Salah akár egymaga eldönthette volna a mérkőzést már az első félidőben. A második játékrészben már nem tudott ugyanazon a szinten futballozni a Salzburg, és a koncentráció is alábbhagyott kétszer. Ezt a két megingást használta ki a Liverpool. Az 57. percben az addig remekül védő Stankovic feleslegesen mozdult ki a kapujából, így Mané beadása után Keita fejelt a kapuba (0-1). Érdekesség, hogy mindkét játékos megfordult a Salzburgban. Még fel sem ocsúdott hibájából a kapus máris egy rosszul hazafejelt labda tartott felé, amire rosszul jött ki a hálóőr. Salah lecsapott a labdára, és szinte lehetetlennek tűnő szögből, gyengébb lábával talált a kapuba (0-2). Ezután a Salzburg nem tudott már ritmust váltani, így ők az Európa-ligában folytathatják tavasszal, ahol, ha így játszanak sokáig menetelhetnek. A címvédő jobban bírta az iramot, frissebb volt fejben, így megérdemelten jutott tovább.

Salzburg – Liverpool 0-2 (0-0)
Gólszerzők:
ill. Keita (57.), Salah (58.)

A Napoli már a harmadik percben megszerezte a vezetést, Milik egy kapushiba után talált be (1-0). A Napoli ezután sem állt le. A 26. percben ismét Milik volt eredményes (2-0). A 38. percben tizenegyeshez jutott a Napoli, melyet Milik értékesített, így mesterhármast szerzett (3-0). A második félidőben összekapta magát a Genk, felvette a mérkőzés ritmusát, és lehetőségei is voltak, de nem tudtak gólt szerezni. Sőt a 75. percben újabb büntetőt kapott a Napoli. Ezúttal Mertens állt a labda mögé, aki nem hibázott (4-0). A Napoli minden a klubot és a csapatot körülvevő probléma ellenére magabiztosan jutott tovább, a Genk csoportutolsóként búcsúzott.

Napoli – Genk 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Milik (3., 26., 38. – tizenegyesből), Mertens (75. – tizenegyesből), ill. 

Az E-csoport végeredménye: