Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL számokban: statisztikák, rekordok a keddi játéknapról

A Bajnokok Ligája utolsó csoportkörének keddi játéknapján eldőlt, hogy kik jutnak tovább a legjobb 16 közé és kik búcsúztak a sorozattól, de emellett több érdekesség és rekord is született a találkozókon. 

2César Azpilicueta a legutóbbi három BL-mérkőzésén kétszer is betalált, ami dupla annyi, mint amit az eddigi 46 szereplésén szerzett a sorozatban (1).

3Arkadiusz Milik lett a harmadik olyan játékos a Bajnokok Ligája történetében, aki olasz csapat színeiben az első félidőben lőtt mesterhármast. Erre korábban csak Simone Inzaghi volt képes a Lazióval (a Marseille ellen 2000 márciusában) és Marco Simone az AC Milannal (a Rosenborg ellen 1996 szeptemberében).

7Loic Remy a hetedik olyan játékos, aki betalált a Chelsea-nek és a Chelsea-ben is a Bajnokok Ligájában a Stamford Bridge-en. Erre még Samuel Eto’o, Diego Costa, Fernando Torres, David Luiz, Michael Ballack és Willian volt képes.

10 – A Borussia Dortmundnak története során a tizedik alkalommal sikerült továbbjutnia a csoportkörből, ami a német csapatok tekintetében a második legtöbb a Bayern München után (25).

Képtalálat a következőre: „Maarten Vandevoordt”

17 – A Genk hálóőre, Maarten Vandevoordt lett a BL történetének legfiatalabb kapusa (17 évesen és 287 naposan), ezzel megelőzve Mile Svilar rekordját (18 évesen 52 naposan).

27Mohamed Szalah összesen 27 gólból (18 góllal és 8 gólpasszal) vette ki a részét a Bajnokok Ligájában, amióta csatlakozott a Liverpoolhoz. Ennél több gólban csak Lionel Messi volt benne azóta (28).

100 – Pontosan 100 másodperc telt el Naby Keita és Mohamed Szalah két gólja között a Liverpool RB Salzburg elleni csoportmérkőzésén.

(Forrás: Opta)