Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: újabb NB I-es csapat esett ki – eredmények

Az Újpest 3-0-ra legyőzte a Vácot a labdarúgó Magyar Kupa 8. fordulójában, ezzel bejutott a legjobb 16 közé. A DVSC a hajrában még egyenlíteni tudott Dorogon, de a tizenegyespárbajban a hazaiak koncentráltak jobban, így Herczeg András együttese búcsúzott.

Szerdán került sor az egy hete a balassagyarmati pálya használhatatlansága miatt elmaradt Vác – Újpest Magyar Kupa-mérkőzés pótlására. Az osztálykülönbség mellett az is befolyásolta a meccset, hogy a két csapat eltérő célokért küzd a saját bajnokságában: a Vác célja a bennmaradás kiharcolása, míg az Újpesté az élmezőnybe kerülés. A váciak kezdőjében több ifi labdarúgó kapott helyet (Pusztai Armand, Sárosi Soma, Kasza Balázs és az első meccsét játszó Szenecei Erik), az újpestiek összeállításán látszott, hogy Nebojsa Vignjevics komolyan veszi a kupatalálkozót. Ehhez képest már a 4. percben veszélyeztetett a Vác, Szalánszki Gergő lőtt távolról a lécre. Két perccel később azonban Koszta Márk szabadrúgása a bal felső sarokban kötött ki, ezzel gyorsan előnyhöz jutottak a lilák (0-1). A váciak ezután is veszélyeztettek, a 12. percben Lefler Benjamin találta el a kapufát. A Vác az első félidőben jól küzdött, de az Újpest uralta a meccset, fölényét pedig a szünet után újabb gólokra váltotta. Védelmi hibák után előbb Antonio Perosevic (0-2), majd a kezdőcsapatban először lehetőséget kapó Csongvai Áron talált be (0-3).

Vác FC (NB II) – Újpest FC 0-3 (0-1)
Gólszerzők:
– ill. Koszta (6.), Perosevic (51.), Csongvai (63.)

A Dorog – DVSC összecsapást is a pálya alkalmatlansága miatt halasztották el. Az egy héttel későbbi pótláson a vendégek kezdtek jobban, két óriási helyzetet is kihagytak az első félidőben. A vezetést azonban a Dorog szerezte meg a félidő vége előtt. Kitl Miklós távoli lövése vágódott le, a labda Csillag Dárius elé került, aki nem hibázta el a ziccert (1-0). Az egyre nagyobb debreceni nyomás a 87. percben érett góllá, Haruna Garba centerezése után Kinyik Ákos lőtt közelről a kapuba (1-1). A hosszabbításban nem született gól. Lencsés Balázst a 119. percben kiállították, de ez a végeredményt már nem befolyásolta. Jöhetett a tizenegyespárbaj, amelyben egyedül a debreceni Nikola Trujics hibázott, így a Dorog jutott a legjobb tizenhat közé.

Dorogi FC (NB II) – DVSC 1-1 (1-0, 1-1, 1-1) – tizenegyesek után: 5-4
Gólszerzők: 
Csillag (45.), ill. Kinyik (87.)
Kiállítva: 
Lencsés (119.), ill. –

9. forduló (főtábla: 4. forduló), nyolcaddöntő
Budapest Honvéd – Szombathelyi Haladás (NB II)
Mezőkövesd – Ózdi Kohász (NB III)/Kaposvári Rákóczi*
Lipót Pékség SE (NB III) – ZTE FC
Pécsi MFC (NB III) – Paksi FC
Békéscsaba (NB II) – Puskás Akadémia
MTK Budapest (NB II) – Dunaújváros (NB III)
Újpest FC – Mol Fehérvár FC
Dorogi FC (NB II) – III. Kerületi TVE (NB III)

Az oda-visszavágós párharc mérkőzéseit 2020. február 12-én és február 19-én játsszák le.

*Az Ózdi Kohász bajnokságból való kizárása miatt, egyelőre nem tudni, hogy lejátsszák-e a kupameccset. Amennyiben nem rendezik meg a találkozót, a Kaposvári Rákóczi játék nélkül jut tovább.