Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: megdőlt a csoportkörös gólrekord

A Bajnokok Ligája 2019/20-as kiírásának csoportköre szerda este lezárult, amelyen ráadásul a sorozat ezen szakaszának gólrekordja is megdőlt. 

Forrás: AP

Megdőlt a 2017-ben beállított gólrekord a Bajnokok Ligája csoportkörének történetében. Az eddigi csúcs 306 találat volt, ami egy 17 éves, 2000-ben beállított rekordot döntött meg (292 gól).

A csapatok ebben a kiírásban összesen 308 gólig jutottak, és a csoportkör utolsó két góljával sikerült az új csúcsot felállítani: a Real Madridban játszó Luka Modric a 91. percben talált be a Club Brugge ellen, míg Gonzalo Higuaín a 92. percben szerzett gólt a Bayer Leverkusen otthonában.

A legtöbb gólt szerző csapat a Bayern München volt szám szerint 24 találattal, ami csak eggyel kevesebb, mint a PSG 2017-es rekordja, ami az egy csapat által a csoportkörben szerzett legtöbb gólt illeti.

A csoportkör gólkirályát is a Bayern München adja, hiszen Robert Lewandowski 10 alkalommal talált be, de így se tudta megdönteni Cristiano Ronaldo legtöbb találatát ebben a szakaszban (11).

Az UEFA honlapja szerint megdőlt egy másik rekord is: a BL történetében még soha nem született annyi gól egy csoportban, mint B-ben. A Bayern (24), a Tottenham (18), az Olympiakosz (8) és a Crvena zvezda (3) összesen 53 találatot jegyzett.