Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL számokban: statisztikák, rekordok a szerdai játéknapról

Befejeződött a 2019/20-as Bajnokok Ligája szezon csoportköre, és immáron már teljes a nyolcaddöntő mezőnye. Amellett, hogy kiderültek, kik lesznek a továbbjutók és a kiesők, több érdekes statisztika és rekord is született a találkozókon, ezekből hoztunk most néhányat. 

1 – Az Atalanta az első olyan csapat a sorozat történetében, amely úgy jutott tovább a csoportkörből, hogy az első három mérkőzését elvesztette.

1Kieran Trippier lett az első olyan angol játékos 2003 óta, aki kihagyott egy tizenegyest a Bajnokok Ligájában egy nem angol klub színeiben. Legutóbb Alan Thompson nem tudott értékesíteni egy büntetőt a Celtic játékosaként a Lyon ellen.

5 – A BL történetében először fordul elő, hogy kizárólag az öt legnagyobb bajnokságból – angol, francia, német, olasz és spanyol – jutott csapat a legjobb tizenhat közé.

6 – A Real Madriddal a Club Brugge ellen is betaláló Rodrygónak a legutóbbi 8 kapura lövéséből 6 gól született minden sorozatot figyelembe véve.

9 – Amióta 2013-ban debütált a Bajnokok Ligájában, Neymar 9 különböző meccsen jegyzett egyszerre gólt és gólpasszt is. Ennél többször csak Lionel Messinek (10) és Cristiano Ronaldónak (11) sikerült ezt megcsinálnia.

10Gabriel Jesus lett a legfiatalabb brazil játékos, aki elérte a 10 gólt a Bajnokok Ligájában (22 évesen és 252 naposan), ezzel megelőzve Neymart (aki 23 évesen és 75 naposan szerzett ugyanennyit).

16 – A Juventus 16 pontot szerzett a mostani csoportkörben, ennyit csak az 1996/97-es és a 2004/05-ös szezonban tudott csak elérni.

19Ryan Sessegnon lett a Tottenham legfiatalabb gólszerzője a BL-ben (19 évesen és 207 naposan) egyben az első 20 év alatti játékos, aki betalált a sorozatban a londoni klub színeiben.

18 – A Bayern München BL-rekordot döntött azzal, hogy a maximális 18 pontot szerezte meg a csoportkörben 19+ gólaránnyal, és ezzel a valaha volt legjobb csoportgyőztes lett.

(Forrás: Opta)