Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Neymar ismét pereli a Barcát

A PSG világsztárja korábban a ki nem fizetett bónusza miatt ment bíróságra a Barcelona ellen, most az állítólagosan elmaradt fizetése miatt perelte be a katalán klubot. Mindeközben a Barca is pereli volt támadóját, mert szerintük megszegte a korábbi szerződését.

Tovább folytatódik a 2017-ben indult történet, amely azzal kezdődött, hogy az akkor 25 éves támadó minden rekordot megdöntve, 222 millió euróért kivásárolta magát a szerződéséből és a Barcelonát elhagyva a PSG-hez igazolt. A Barca és Neymar még 2016-ban aláírt egy szerződéshosszabbítást, ezért pedig 40 millió euró járt volna a brazilnak. Ebből 14 milliót meg is kapott, a 2017. július 31-ig esedékes fennmaradó 26 milliót (a maradék három milliót különböző bónuszok teszik ki) viszont visszatartotta a Barca, miután nyilvánvalóvá vált, hogy Neymar Párizsban folytatja a pályafutását.

A katalánok szerint a brazil sztár rosszhiszeműen járt el velük szemben, mert már akkor tudta, hogy csapatot fog váltani, amikor aláírta az új szerződését. A Barcelona szerint Neymar megkárosította őket, és szerették volna visszakapni a 14 millió eurót, valamint további 8,5 millió euró sérelemdíjat is követeltek. Neymar pedig a hiányzó 26 milliónyi bónusza miatt ment bíróságra. Ebben a történetben a legújabb csavar, hogy spanyol sajtóértesülések szerint a brazil válogatott játékos újabb keresetet nyújtott be a Barcelona ellen, mely szerint a klub visszatartja a neki korábban jogosan járt fizetés egy részét.