Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Anglia: Őszinte vallomás a korábbi Aranylabdástól!

2001 aranylabdása, Michael Owen meglepő őszintéséggel beszélt karrierjéről a The Independent-nek legutóbb adott interjújában.

(Kép: mirror.co.uk)

“Úgy gondolom 20 éves koromig voltam a legjobb formában, ekkor éreztem magam igazán a csúcson. Talán folytatódhatott volna mindez, ha nem jönnek a sérülések. De úgy is mondhatnám, hogy 23 évesen már hanyatlásban volt a karrierem.” – Így Owen, aki sokak szemében azzal, hogy a Real Madridhoz igazolt, és csupán egy évet töltött ott el, nagy hibát követett el.

Az angol csatár még ha nem is úgy él a köztudatban, hogy valósággal szárnyalt a Reallal, keveset említik meg vele kapcsolatban, hogy Ronaldónál vagy Raúlnál is jobb statisztikákkal büszkélkedhetett abban az egy szezonjában blancóknál.

“Büszkeséggel tölt el, hogy a Real Madridban is futballozhattam. Az egy visszautasíthatatlan lehetőség volt, egy olyan dolog, amit ki kellett próbálnom. Nem véletlenül mondják, hogy az, hogy a Real Madridban, vagy a Barcelonában futballozhatsz, felér a Szent Grállal.” – Így Owen, aki a La Ligában a 2004/05-ös idényben 1878 játéperc alatt jutott el 13 gólig (Ronaldo 2802 perc alatt lőtt 21-et, míg Raúl 2582 alatt 9-et – a szerk.).

“Nem bánok semmit. Bár szívesen visszatértem volna Madrid után a Liverpoolhoz, de a karrierem másképp alakult. Egy biztos, nem azért játszottam a Stoke, a Newcastle vagy a Man. United színeiben, mert minden álmom ez lett volna. Egyszerűen így alakult a pályafutásom vége.” – Tette még hozzá a korábbi 89-szeres angol válogatott játékos.