Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: az utolsó pillanatban mentett pontot Benzema a Valencia ellen – videóval

A Real Madrid a Mestallába utazott a spanyol bajnokság 17. fordulójában, és győzelmi kényszerben volt a Barcelona botlása miatt. Az első játékrészben jól is játszottak a madridiak, de a második félidőben feltámadt a Valencia, ám csak a hajrában sikerült vezetést szerezniük. Már úgy tűnt, meg is nyerik a mérkőzést, amikor jött Benzema, és megmentette a csapatát. A Real Madrid így továbbra is pontazonossággal áll a Barcelonával, és így várja a szerdai El Clasicót. 

Forrás: laliga.es

Remekül játszott a Real Madrid az első félidőben. Az első nagy helyzetük a 14. percben érkezett, ekkor Karim Benzema kapott labdát egy beadásból, de közelről a kapu bal oldala mellé lőtt. A Valencia nem sokat tudta birtokolni a labdát, így nem is tudta veszélyeztetni a vendégek kapuját, de a Real Madrid fölénye is meddő volt, hiába támadtak sokat. Aztán a 35. percben a hazai csapat is megmutatta magát, amikor Ferran Torres érkezett a beadásra az ötösön, de erőteljes fejese elsuhant a felső léc fölött. A szüneti már nem változott meg az eredmény.

Egy hatalmas Valencia-helyzettel indult a második félidő, amikor a 47. percben Ferran Torres jutott keresztül a védőkön, és egy az egyben vihette kapura a labdát, de Courtois hatalmasat védett. A játék képe kicsit megváltozott, hiszen a hazai csapat sokkal többet tudott támadni, míg a Real Madrid játékosai az öltözőben maradtak. Egyre nagyobb nyomást helyezett a Valencia a vendégekre, és a fölény a 78. percben érett be, amikor megszerezték a vezetést. Wass találta meg a laposan középre lőtt labdájával Carlos Solert, akinek már csak az üres kapuba kellett lőnie. A Real Madrid ezután nagyon megnyomta az utolsó tíz percet. A 92. percben először Jovic talált be, de a gólt les miatt érvénytelenítették, majd az utolsó pillanatban, a 95. percben Benzema mentette meg csapatát a vereségtől. Az utolsó szögletet Courtois fejelte kapura, amit hatalmas bravúrral még kiütött Domenech, de a nagy kavarodásban a francia csatár elé került a labda, aki végül a léc alá lőve egyenlített ki.

Valencia-Real Madrid: 1-1 (0-0)
Helyszín: Mestalla (Valencia) Vezette: Jose Sanchez
Gólszerzők: Soler (78.) ill. Benezema (90+5.)
Sárga lap: Soler (38.) ill. Carvajal (77.), Jovic (90+2.)
Kiállítás: – ill. –

Valencia: Domenech, Gaya, Gabriel, Garay, Costa (Vallejo, 61.), Soler, Parejo, Coquelin (Kondogbia, 83.), Wass, Torres (Diakhaby, 90.), Rodrigo. Vezetőedző: Albert Celades

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Varane, Ramos, Nacho, Modric (Jovic, 82.), Valverde, Kroos, Isco (Bale, 69.), Rodrygo (Vinícius Junior, 69.), Benzema. Vezetőedző: Zinedine Zidane

A forduló további eredményei:

Péntek:
Alaves – Leganes 1-1

Szombat:
Granada – Levante 1-2
Real Sociedad – Barcelona 2-2
Athletic Bilbao – Eibar 0-0
Atletico Madrid-Osasuna: 2-0

Vasárnap:
Getafe – Valladolid: 2-0
Celta Vigo – Mallorca: 2-2
Espanyol – Betis: 2-2
Sevilla – Villarreal: 1-2
Valencia – Real Madrid: 1-0

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: