Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: az utolsó pillanatokban bukott értékes pontokat az Inter – Videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának vasárnap esti mérkőzésein az AS Roma hazai pályán a Spal, míg az Inter idegenben a Fiorentina ellen próbálta meg begyűjteni a három pontot.


A fővárosi gárda a Bajnokok Ligáját érő helyekért küzd, míg a Spal erőteljesen a kiesés ellen. A találkozót a Roma kezdte jobban, azonban a gól nem akart jönni, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, a vendégek szerezték meg a vezetést, Petagna talált be egy jogosan befújt büntetőből a 44. percben. A második félidőben viszont jött a római henger és megnyerte a találkozót a fővárosi gárda. Előbb Pellegrini talált be egy távoli lövésből, igaz ehhez szerencse is kellett. Nem sokkal később Perotti értékesített egy büntetőt, majd Mkhitaryan állította be a végeredményt. A Roma ezzel feljött a negyedik helyre a tabellán, a Spal pedig továbbra is csak a sereghajtó.

AS Roma – Spal 3-1 (0-1)
Játékvezető: A. Giua, Helyszín: Stadio Olimpico (Róma)
Gólszerzők: Pellegrini (53′), Perotti (66′ – büntetőből), Mkhitaryan (83′) ill. Petagana (44′ – büntetőből)

Az Inter számára minden egyes mérkőzést kötelező megnyerni, ha bajnokok szeretnének lenni. A találkozót ennek megfelelően kezdték el a kék-feketék, hiszen Brozovic passzát követően a Fiorentina korábbi játékosa, Borja Valero egy remek visszacselezés után kilövi a rövid alsót a 8. percben. Antonio Conte csapata ezúttal sem szemet kápráztató játékkal rukkolt elő, a vezetést követően ráültek az eredményre, ami így a találkozó sorsát is megpecsételte. Azonban az utolsó pillanatokban ez megbosszulta magát és a Fiorentina megérdemelten egyenlít Vlahovic gyönyörű gólját követően. A kék-feketék a döntetlen ellenére is visszavették a vezetést a Juventustól a tabellán, azonban csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően, míg a violák négy vereséget követően szereznek újra pontot.

Fiorentina – Inter 1-1 (0-1)
Játékvezető: M. Mariani, Helyszín: Stadio Artemio Franchi (Firenze)
Gólszerzők: Vlahovic (90+2′) ill. Borja Valero (8′)

A forduló további eredményei
Brescia – Lecce 3-0
Napoli – Parma 1-2
Genoa – Sampdoria 0-1
Verona – Torino 3-3
Milan – Sassuolo 0-0
Bologna – Atalanta 2-1
Juventus – Udinese 3-1
Cagliari – Lazio, hétfő 20:45 (tv: Digi Sport1)

A bajnokság jelenlegi állása