Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-selejtezők: a bolgárok nem akarnak VAR-t! – Irány Budapest?

Bulgáriában továbbra is forrnak az indulatok a válogatott jövő tavaszi Európa-bajnoki selejtezőjét illetően. A bolgár állam ugyanis nem akar beszállni azzal a labdarúgás pénzelésébe, hogy kifizeti a szófiai stadion technikai rendszerrel való felújítását.

Nem mintha Magyarországot felvetné a pénz, de Bulgáriát valóban nem véletlenül nevezik az Európai Unió legszegényebb államaként. Igaz, a balkáni ország legalább meg sem próbál mást mutatni a külvilág felé. Boyko Borisov miniszterelnök a minap újra beleszállt a klubvezetőkbe, hogy senki ne várja a kormány vagy az államkassza segítségét a VAR kiépítésére.

Pedig éppen a Ludogorec pénzembere, Kiril Domuschiev kérte az ország vezetőit, hogy jó lenne, ha hozzájárulnának a dologhoz, hiszen ez nem csak a bolgár labdarúgás, hanem a nemzet érdeke is.

„Az állam az egész néphez tartozik, ezért a demokráciáért harcoltunk. Az a kérdés, hogy hány adófizető szeretné azt látni, hogy a bolgár stadionokban kifizessék-e a VAR-rendszert, mivel a klubelnökök nem akarják állni azt. Nem hiszem, hogy bárki is hajlandó fizetni a VAR Bulgáriába történő eljutását.”

– nyilatkozta a miniszterelnök.

A bolgár belviszály pedig egyértelműen számunkra kedvez, ugyanis az UEFA már készséggel jelezte, hogy a pótselejtezőnkre a korábbi tervekkel ellentétben így mégis a Puskás Arénában kerülhet sor.