Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: újabb rekordot döntött meg a Dortmund csodatinije

A Bundesliga kedd esti rangadóján ismét eredményes volt a Dortmund hatalmas pályafutás előtt álló tehetsége, mellyel újfent beírta magát a német bajnokság történelemkönyveibe…

A RB Leipzig elleni, 3-3-ra végződött rangadó második félidejében eredményes Jadon Sancho ugyanis immár 22. gólját szerezte a Borussia Dortmund színeiben, nála fiatalabban ezt pedig korábban senki nem érte el a Bundesliga történetében.

A BVB angol válogatott tehetsége 19 évesen és 267 naposan érte el a 22 találatot a ligában, az eddigi rekordot 1968 óta Horst Koppels tartotta 22 évesen és 269 naposan.

Sancho az első gólját még bemutatkozó évében, a 2017-2018-as kiírásban regisztrálta, melyet további 12 bajnoki találat követett a 2018-2019-es idényben, az aktuális szezonban pedig a tegnapi már a kilencedik gólja volt a bajnokságban.

A több sztárcsapat által figyelt kiválóság a novemberi válogatott szünet óta fantasztikus formában teljesít, hiszen minden sorozatot figyelembe véve az utolsó hét fellépésén nyolc gólt és öt előkészítést termelt.

Aggodalomra adhat ugyanakkor okot, hogy a Leipzig elleni mérkőzés 71. percében izomsérülés miatt le kellett őt cserélni.