Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ezért nem lett a Manchester United játékosa Haaland

A Borussia Dortmund a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Erling Haalandot a Red Bull Salzburgtól, pedig a korábbi hírek szerint a Manchester United is nagyon közel volt ahhoz, hogy megszerezze a fiatal játékost.

Az ESPN-nél dolgozó Rob Dawson beszámolója szerint nem Haaland miatt hiúsult meg az üzlet, a norvég tehetség szívesen igazolt volna a Manchester Unitedhez, de a felek nem tudtak megállapodni. Haaland ügynöke, a legnagyobb sztárokat is képviselő Mino Raiola kizárólag azzal a feltétellel „árulta” ügyfelét, hogy a jövendőbeli klubjának meg kell szabnia egy reális kivásárlási árat, illetve a játékos következő eladásánál egy bizonyos százalékot át kell utalni a Salzburg számlájára.

A hírek szerint ezek voltak azok a feltételek, melyekre nem volt hajlandó rábólintani a Manchester United vezetősége, valamint a további fizetési záradékokkal is akadtak gondok.

A Dortmundnál nem voltak ilyen problémák, a Calcio Mercatónak író Nicolo Schira értesülései szerint a Borussia végül 30 millió eurót fizetett a játékosért, ebből 20 millió volt a kivásárlási ára, illetve további 10 millió eurót kapott a játékos édesapja. Ezeken felül 15 millió eurót (közel 5 milliárd forintot) kapott az átigazolásért Raiola, vagyis a végső átigazolási összeg nem 20 millió, hanem 45 millió euró volt.

A 19 éves Haaland a sajtóértesülések szerint évi 6 millió eurót (nagyjából 2 milliárd forintot) keres majd első két évében a németeknél, majd a harmadik évtől ez 8 millió euróra (kb. 2.6 milliárd forint) nő, és ekkor lép életbe a kivásárlási opció is. A norvég támadó így körülbelül annyit fog keresni a Dortmundnál, mint Thomas Delaney, vagy Axel Witsel.