Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Guardiola szenzációs rekordot állított fel

A Manchester City vasárnap esti győzelme elégtétel volt a csapat számára a Wolves elleni, fájó fiaskó után egyúttal a spanyol menedzser számára is komoly mérföldkő volt…

A Sheffield United legyőzése ugyanis a 100. győzelem volt Pep Guardiola számára a Manchester City kispadján, mindezt a 48 esztendős mester csupán a 134. mérkőzésén érte el, ezzel az angol bajnokság (Premier League) történetének valaha volt leggyorsabb menedzsereként jutott el a századik megnyert meccséig.

“Természetesen hatalmas elismerés, és azt mutatja, hogy mennyire nagyszerű játékosokkal és stábtagokkal dolgozhatok együtt napról napra. Szerettük volna ezt a győzelmet, küzdöttünk érte már a legutóbbi mérkőzésen is, most végre összejött. Mindez azonban korántsem csak az én érdekem, kiváló csapatmunka eredménye.”

A korábban a Barcelonát és a Bayern Münchent irányító menedzser 2016 óta szerepel a PL-ben, egyúttal a tegnapi mérkőzésen Sergio Agüero találata volt a Guardiola edzősködése alatt született ezredik gól.

Guardiola előtt José Mourinho tartotta ezt a rekordot, akinek annak idején 142 mérkőzésre volt szüksége a 100 győzelemhez, míg például Jürgen Klopp 159, a legendás Sir Alex Ferguson pedig 162 találkozó alatt jutott ilyen magasságokba.