Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es válogatott játékossal erősített az MTK – hivatalos

Szerdán több portugál honlap is beszámolt arról, hogy Bíró Bence szerződést bontott a Vitória Guimaraessel. Csütörtökön az NB II-ben listavezető MTK Budapest a hivatalos honlapján jelentette be, hogy hosszú távú szerződést kötött a magyar utánpótlás-válogatott játékossal.

Bíró Bence 2014-ben igazolt a Honvédból a Guimaraes U17-es csapatához, majd az utánpótlás-korosztályokon keresztül a B-csapatig vezetett az útja. Az élvonalban nem jutott játéklehetőséghez, portugáliai mérlege 116 mérkőzésen 23 gól. A korosztályos válogatottakban 30 találkozón 8 gólt szerzett. A 21 éves támadó szerződése 2021 nyaráig szólt, de klubja úgy döntött, nem ragaszkodik annak kitöltéséhez.

„Az elmúlt hónapok is mutatják, hogy az MTK Budapest kiemelten támaszkodik a saját utánpótlására, ám természetesen emellett arra is törekszünk, hogy a legtehetségesebb hazai játékosok is hozzánk kerüljenek. Rendkívül tehetséges játékos, akinek a pályafutását gyerekkora óta követem. Személyében egy olyan tehetséges labdarúgó került hozzánk, akinek hosszabb távon arra is van esélye, hogy a magyar felnőtt válogatott tagja legyen. Az U21-es korosztályban már megmutatta gólerősségét: Michael Boris jól ismeri őt, dolgoztak együtt, így ő is kifejezetten szorgalmazta a megszerzését, ami nem meglepő, hiszen Bence centerként tétmeccseken gyakran eredményes volt az irányítása alatt lejátszott korosztályos mérkőzéseken, két évvel idősebbek között is komoly szerepet szánt neki” – nyilatkozta Polyák Balázs, az MTK Budapest sportigazgatója a klub honlapjának.

Bíró Bence visszatér az MTK-hoz, hiszen korábban a kék-fehérek utánpótlás csapatait is erősítette. Itthon már több mint száz gólt szerzett az MLSZ versenyrendszerében, az utánpótlás-korosztályokban. A fiatal csatár már csatlakozott is új csapatához, a felkészülést már az MTK-val kezdi meg.