Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatér a pályára a három éve visszavonult támadó – HIVATALOS

A csütörtöki napon került bejelentésre, hogy bő három évvel a visszavonulását követően visszatér a pályára az egykori olasz válogatott csatár…

Az argentin első osztályú bajnokságban (Superliga) szereplő Banfield együttese a minap bejelentette, hogy egyéves szerződést kötött a labdarúgó pályafutását újrakezdő Dani Osvaldóval.

A még mindig csak 33 esztendős csatár 2016-os visszavonulása után úgy fogalmazott, hogy elkezdtem megutálni, amit addig szerettem. A futball tiszteletet érdemel, de inkább a barbecue-t és a sört preferálom a pénz helyett”, ezért a Boca Juniors csapatától elköszönve abbahagyta a focit, és az elmúlt években a zenei karrierjére koncentrált.

Osvaldo Argentínában látta meg a napvilágot és ott is kezdett el játszani, 2006-ban került Olaszországba, ahol nagyszülei révén elintézte magának az állampolgárságot, így korosztályos és felnőtt válogatott is lehetett. Az évek során számtalan csapat alkalmazásában fordult meg, közülük kiváltképpen az AS Roma színeiben alkotott emlékezeteset, hiszen 2011 és 2013 között 50 gólt szerzett a “Farkasoknál”, de az Espanyolban is akadt egy 14 gólos idénye. Később még rövidebb időszakot például az Inter, a Juventus és az FC Porto csapatainál is eltöltött.

Osvaldo 2011 és 2014 között 14-szer léphetett pályára az olasz válogatottban, de a 2012-ben Eb-ezüstéremig menetelő csapat keretébe nem került be.

A szezon első felében az egykori kiváló csatár, ám azóta leváltott Hernán Crespo által irányított Banfield a 24 csapatos argentin első osztály 16. helyén tölti a mostani, január végéig esedékes szünetet.