Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Lukaku vezérletével győzte le az Inter a Napolit – videóval

Egy igazi rangadóval zárult az olasz bajnokság 18. fordulója. A Napoli az Intert fogadta, és bár próbálkozott Gattuso csapata, Antoni Conte gárdája igen magabiztosan tudott nyerni. A nápolyiak így egy győzelem után ismét pontokat hullajtottak, és egyre lejjebb csúsznak a tabellán, míg az Inter visszaugrott az élre.

Forrás: kickoff.com

Az első félidő egyértelműen az Interé volt, és már a találkozó elején, a 14. percben megszerezték a vezetést, miután hatalmas szólója végén Romelu Lukaku talált a hálóba. A 27. percben Vecino próbálkozását kellett védenie bravúrral a hazaiak kapusának, egy perccel később pedig Lautaro Martínez lövését blokkolták az utolsó pillanatban. A 33. percben azonban mégis kétgólosra növelte az előnyét az Inter, Lukaku duplájával. Brozovic jó indítása után távolról próbálkozott a belga, a labda pedig Meret kezéből pattant a kapuba. Nem sokkal később, a 39. percben viszont érkezett a szépítés a Napolitól, ekkor Callejon éles beadásából Milik szerzett gólt. A találat után nagy helyzetet már egyik csapat sem alakított ki.

A második játékrészben feljavult a Napoli játéka, de az egyenlítés nem jött össze nekik, köszönhetően a kapu előtti pontatlanságuknak. Ráadásul a 62. percben az Inter szerzett ismét gólt, miután Lautaro Martínez közvetlen közelről lőtte be a kapuba az elé pattanó labdát. A 76. percben újra szépíthetett volna a Napoli. Ekkor Insigne jutott szabadrúgáshoz közepes távolságról, de az olasz szélső csak a felső lécet találta el. A mérkőzés végéig már nem változott meg az eredmény, így az Inter magabiztos győzelmet aratott Gattuso együttese felett.

Napoli-Inter: 1-3 (1-2)
Helyszín: San Paolo stadion (Nápoly) Vezette: Daniele Doveri
Gólszerzők: Milik (39.) ill. Lukaku (14. 33.), Martinez (62.)
Sárga lap:  – ill. Candevra (29.), Barella (61.), Esposito (72.), Sensi (82.), Skriniar (84.)
Kiállítás:  – ill. –

Napoli: Meret, Mario Rui, Di Lorenzo, Manolas, Hysaj (Lozano, 81.), Zielinsky, Ruiz (Llorente, 84.), Allan, Insigne, Callejon, Milik. Vezetőedző: Gennaro Gattuso

Inter: Handanovic, Bastoni, De Vrij, Skriniar, Candreva, Vecino (Sensi, 73.), Brozovic, Gagliardini (Barella, 56.), Biraghi, Martinez, Lukaku (Valero, 88.). Vezetőedző: Antonio Conte

A forduló eredményei:

Vasárnap:
Brescia-Lazio: 1-2
SPAL-Verona: 0-2
Genoa-Sassoulo: 2-1
AS Roma-Torino: 0-2

Hétfő:
Bologna-Fiorentina: 1-1
AC Milan-Sampdoria: 0-0
Atalanta-Parma: 5-0
Juventus-Cagliari: 4-0
Lecce-Udinese: 0-1
Napoli-Inter: 1-3

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: