Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Légiósok: Diego Forlán lesz Vadócz Krisztián új vezetőedzője – hivatalos

Ahogy azt sejteni lehetett az 52-szeres uruguayi bajnokcsapatnál folytatja pályafutását a Budapest Honvédtól távozó középpályás, Vadócz Krisztián.

A 42-szeres válogatott középpályás, Vadócz Krisztián szerződtetését bejelentette a Penarol, amely 2018-ban már 52. alkalommal lett az uruguayi élvonal bajnokcsapata. A kispesti nevelésű 34 éves játékos távozását pénteken jelentette be a Honvéd. A labdarúgó az őszi szezonban tizenegy bajnokin és három kupamérkőzésen lépett pályára, egy gólt és három gólpasszt jegyzett. Vadócz az M4 Sportnak szombaton megerősítette, hogy egyeztetett Forlánnal, majd még aznap megérkezett Montevideóba a csapathoz.

A 188 centiméter magas futballista profi pályafutását 2002-ben a Honvédnál kezdte, majd volt a francia Auxerre, a skót Motherwell, a holland NEC (kétszer), a spanyol Osasuna és Alavés, a dán Odense, az indiai Pune City és Mumbai City, a svájci Grasshoppers, az ausztrál Perth Glory és a hongkongi Kitchee SC (kétszer) játékosa is, a kispestiektől most harmadszor távozott.

“Viszonylag gyorsan, néhány nap alatt meg tudtunk állapodni a klubbal. Minden érdekelt akarta ezt a megállapodást. Nagyon komoly szerződést írtunk alá nem sokkal ezelőtt. Büszkék vagyunk Krisztiánra, hogy újra egy fantasztikus klubban játszik majd a játékosként világklasszis Diego Forlán irányításával. Mi, a magyar futballt szeretők pedig biztosak lehetünk abban, hogy egy arra érdemes sportember képviseli majd Magyarországot Uruguayban, Dél-Amerika egyik legpatinásabb klubjában a Penarolban” – nyilatkozta a játékost képviselő CMG menedzseriroda egyik tulajdonosa, Pataky Tibor.

A Penarol az Interkontinentális-kupát háromszor, a Libertadores-kupát ötször hódította el, valamint 2009-ben a Nemzetközi Labdarúgás-történeti és -statisztikai Szövetség az évszázad dél-amerikai klubjának választotta meg. A csapat vezetőedzője a korábban játékosként a Manchester Unitedet, az Atlético Madridot és az Intert is erősítő, Diego Forlán lett, akivel Vadócz korábban együtt játszott az indiai Mumbai City és a hongkongi Kitchee SC együttesében is.