Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Borussia Dortmund középpályása távozni akar – sajtóhír

A BVB peremebere nem kér a szerződéshosszabbításból, ezért már akár januárban távozhat, csak nincs érte komolyabb érdeklődő sajtóinformációk szerint.


A Borussia Dortmund középpályása, Mario Götze legkésőbb nyáron mindenképpen elhagyja a sárga-feketéket, a Bild értesülései alapján. A német világbajnok játékos szerződése lejára a nyáron, amelyet ugyan próbált meghosszabbítani a klub, de jelentősen csökkentették volna a fizetését, így ebből nem kért és elutasította az egyesület megkeresését.

Götze másodjára a dortmundi csapat játékosa, 2016-ban igazolt vissza az ősi rivális Bayern Münchentől, amit azóta is nehezen tudnak neki megbocsájtani a szurkolók. Ráadásul a bajoroknál eltöltött utolsó szezonjában megtört a karrierje, és azóta nem úgy megy neki a játék, mint azelőtt. Az idei idényben igaz, hogy 16 tétmérkőzésen pályára lépett a 27 éves játékos, de csak percnek jutnak neki, összesen 579 minutumot töltött a pályán, amelyen így is sikerült 3 gólt szereznie, valamint kiosztott 1 gólpasszt.

A Dortmund még a télen megpróbál túladni rajta sajtóhírek szerint, hátha látnak belőle némi pénzt, de a Hertha kezdeti erőteljes érdeklődése alábbhagyott, hiszen leigazolták a Stuttgart argentin irányítóját, Santiago Ascacíbart. Emellett még mindenképpen szeretne a fővárosi alakulat egy támadószellemű középpályást, viszont jelenleg a PSG játékosa, Julian Draxler az első számú célpont és, ha ő nem jönne össze, akkor inkább nyárig kivárnának Götzével, hogy ingyen tudják szerződtetni.