Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FTC: visszatért a korábbi brazil közönségkedvenc – hivatalos

A Ferencváros hivatalos oldalán jelentette be, hogy a csapat korábbi bajnok és kupagyőztes brazil játékosa, Somália januártól ismét a zöld-fehéreket erősíti.

A brazil játékos először 2011-ben érkezett az FTC-hez, és négy teljes szezonon keresztül szolgálta az egyesületet. A több poszton is bevethető játékos 21 gólt és 8 gólpasszt jegyzett a ferencvárosi klubban. A csapattal bajnokságot, Magyar Kupát és Szuperkupát is nyert.

2015-ben 2,4 millió euróért a francia élvonalban szereplő Toulouse-hoz igazolt, ahol alapember lett, és három évet töltött el. 2018-ban Szaúd-Arábiába szerződött az al-Sababhoz, amellyel ötödik helyezést ért el az előző idényben. Másfél ott töltött esztendő után tért vissza szabadon igazolható játékosként korábbi sikerei helyszínére, a Ferencvároshoz.

Azt, hogy Somália meddig kötelezte el magát, nem közölte a klub. A 31 éves játékos, akinek értékét a Transfermarkt 2 millió euróra taksálja, a Ferencváros negyedik téli szerzeménye: korábban Vécsei Bálint, Szánthó Regő és Gastón Lódico írt alá.

Téli játékosmozgás a Ferencvárosnál:
Érkezők: Szánthó Regő (ETO FC Győr), Vécsei Bálint (FC Lugano – Svájc), Somália (szabadon igazolható)
Kölcsönbe érkezők:
 Gastón Andrés Lódico (argentin, Club Atlético Lanús – Argentína)
Kölcsönből visszatérők: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Csontos Dominik