Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Toni Kroos elmagyarázta, hogyan szerezte zseniális szögletgólját

A Real Madrid német középpályása, Toni Kroos egy igazán szenzációs gólt szerzett a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében, amiről most maga a a játékos beszélt. 

Forrás: AS

A Valencia-Real Madrid Spanyol Szuperkupa-mérkőzés 16. percében szöglethez készülődött a Real Madrid, majd a következő pillanatban már csak azt láthatták a közvetítés nézői, hogy a királyi gárda játékosai ünnepelnek. Mint néhány pillanattal később kiderült, a szögletzászlónál várakozó Toni Kroos kihasználta a helyzetet, amíg Jaume Domenech a játékosok helyezkedésével foglalkozott, és szemfülesen, a szögletből tekerte be a hálóba a labdát.

Most maga Kroos mesélt az “Olimpiai góljáról” a spanyol Sport 1-nek adott interjújában, és elmagyarázta, hogyan történt az eset:

“Az egész teljesen spontán volt. Odaszaladtam a szögletzászlóhoz, és azt láttam, hogy a Valencia kapusa épp a védőkkel beszél, úgy nagyjából 5 méterre a gólvonaltól. Amikor letettem a labdát, még mindig beszéltek, és aztán gyorsan meghoztam a döntést. Hál’Istennek a lövés is jó volt.”

Kroos arra is válaszolt, hogy korábban begyakorolta-e már ezt a mozdulatot:

“Az ilyet nem lehet gyakorolni. A valóságban ez egy ugyanolyan lövés, mint egy szabadrúgás. Egyszerűen csak meg kell célozni a különböző pontokat, nem pedig a kapu egyes részeit.”

Nem ez volt az első alkalom, hogy Kroos szögletgólokkal kísérletezget. A német középpályás idén már bepróbálkozott ezzel a PSG elleni Bajnokok-ligája mérkőzésen is:

“Sajnos a PSG ellen nem működött a dolog, mert Keylor az utolsó pillanatban elkapta a labdát…”

Az “Olimpiai gól” kifejezés onnan ered, hogy 1924-ben, az akkori olimpiai címvédő argentin válogatott támadója, Cesareo Onzari először talált be közvetlenül szögletből egy barátságos mérkőzésen Uruguay ellen.