Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: óriási lépést tett a bajnoki címért a Liverpool – videóval!

A Premier League 22. fordulójának rangadóján az éllovas Liverpool ezúttal a Jose Mourinho által vezetett Tottenham Hotspur otthonába látogatott.

Kép: AS.com

A mérkőzés nem okozott csalódást, hiszen már az első másodpercektől fogva őrületes tempót diktáltak a csapatok. Főleg a Spurs okozott meglepetést, hiszen egy elég optimista taktikával, az első percben állig feltolt védelemmel támadták le a vörösöket, akik meglepettségüket néhány egyéni hibával, figyelmetlenségekkel fejezték ki. Ugyanakkor a 2. percben így is nagyon közel jártak a vezetés megszerzéséhez: egy kontra végén előbb Firmino próbálkozhatott, majd Oxlade-Chambarlain találta el a kapufát. A kipattanó Gazzanigáé lett, így 0-0-ról folytatódhatott a játék.

A Spurs lendülete nagyjából 10 percig tartott ki, helyzetekben pedig alig-alig mutatkozott meg a londoniak igyekezete. A nagy roham után vissza is álltak, átadva ezzel a területet Jürgen Klopp együttesének. Megkezdődött a Pool “normál” működése, szép lassan kezdték el szétcincálni a fehér mezesek védekezését támadóik beindulásaival, a szélek agresszív használatával és persze az elmaradhatatlan, fojtogató letámadással. A 23. percben ismét hatalmas ziccerbe kerültek: egy beadás után van Dijk fejelhetett közvetlen közelről, ám Gazzaniga nagyon fontos védést mutatott be. Ez minden esetre jelezte, hogy kényelmetlen percek várhatnak a Tottenham együttesére.

A Spurs viszont egy időre még kicsit vissza is vette a játék irányítását – meglehetősen hullámzó volt a mérkőzés. Ám egy ilyen hullámhegy lezárásakor a listavezető meg tudott villanni, ez pedig kulcsmomentum volt ezen az estén. Talán a sokat emlegetett bedobásokra szakosodott edzőnek is köszönhetően, de a 37. percben épp egy dobást követően került helyzetbe a Pool, Salah passzát követően pedig végül Firmino talált be. A szünetben így már előnyben volt a vörös mezes csapat, amely nem játszott hibátlanul, mégis abszolút megérdemelten vezetett 45 perc után.

Kép: AS.com

A második játékrészt már jóval magabiztosabban kezdték, nem hagyták kibontakozni a fővárosiakat. Az 58. perc tájékán azonban ismét jött egy hullámvölgy: a Spurs ismét próbálkozhatott, de nem tudtak mit kezdeni ellenfelükkel, képtelenek voltak igazán nagy veszélyt jelenteni Allison kapujára. Pár perc után aztán magához tért a Liverpool és folytatták a második gólért indított harcot. Azt azért le kell szögezni, hogy rendesen odatette magát Mourinho együttese – nagyot küzdve, keményen védekezve tudták féken tartani a Mane, Salah, Firmino triót. Lo Celso és Lamela érkezésével pedig készen is voltak kockáztatni a hajrában – hazai pályán ez egy nagyon is érthető álláspont.

A Tottenham elnyűhetetlen volt és többször is képesek voltak zavarba hozni ellenfelüket. A tavalyi BL-döntőn nem tudtak ilyen nyomást gyakorolni és ennyi helyzetet kialakítani – a vendégeknek párszor rendesen meg kellett izzadniuk. Ugyanakkor Klopp együttese ezúttal is jól reagált a nehéz helyzetekre és jelesre vizsgázott ezen a rangadón. A hajrában nem hibáztak és meg tudták tartani előnyüket a Tottenhammel szemben. Ezzel összességében egy nagyon nehéz, de annál fontosabb meccset húztak be és újabb lépést tettek azért a hőn áhított bajnoki címért.

A Liverpool így jelenleg 16 ponttal vezet a bajnokságban a vereséget szenvedő Leicester előtt – egy meccsel kevesebbet játszva. A Spurs kevesebb, mint fele annyi pontot gyűjtve a 8. helyet foglalja el a táblázaton.

Tottenham Hotspur – Liverpool 0-1
G.: Firmino (37.)

Tottenham Hotspur: Gazzaniga – Rose (Lamela), Tanganga, Alderweireld, Sanchez, Aurier – Eriksen (Lo Celso), Winks – Alli, Lucas Moura – Son. Edző: Mourinho.

Liverpool: Allison – Robertson, van Dijk, Gomez, Alexander-Arnold – Oxlade-Chamberlain (Lallana), Henderson, Wijnaldum – Mane (Origi), Firmino, Salah. Edző: Klopp.