Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: korai góljaival győzte le a Juve a Romát – videóval

Az olasz bajnokság 19. fordulójának rangadóján, az AS Roma a Juventust fogadta. A torinói csapat nagyon hamar kétgólós előnyre tett szert, de a fővárosiak játszottak fölényben a mérkőzésen. Ez azonban mindössze csak egy szépítésre volt elég, így a Juventus győzni tudott, és az Inter döntetlenjének köszönhetően ismét a tabella első helyére került. 

Forrás: vi.nl

Nagyon hamar, már a 3. percben megszerezte a Juventus a vezetést, amikor Dybala szabadrúgása után Demiral lőtte a labdát a kapu jobb oldalába. Alig telt el pár perc, és a torinóiak büntetőhöz jutottak Veretout  szabálytalansága után. A labda mögé természetesen Cristiano Ronaldo állt, aki magabiztosan értékesítette is a lehetőséget a mérkőzés 10. percében. A gólok után többet támadott az AS Roma, de a befejezésekkel gondok voltak. A játékrész hosszabbításában azért Ronaldo még próbálkozott egy lövéssel, de a kapus megfogta a jobb alsó sarokba tartó labdát.

A második félidőt jobban kezdte a Roma, és több szögletet is lőhettek, de egyik után sem veszélyeztették a kaput. A Juventusnak nem sok momentum jutott a játékrész elején, ráadásul Dzeko a 65. percben már a kapufát is eltalálta. A szépítés végül a 68. percben érkezett. Alex Sandro kezezett a tizenhatoson belül, amire a videóbírózás után tizenegyest ítélt a játékvezető, Perotti pedig elvállalta és be is lőtte azt. A 77. percben végre a Juve is helyzetbe került, ekkor Matuidi ívelte be a labdát Ronaldónak, aki fejelni pórbált, de a labda a kapu jobb oldala mellé ment, két perccel később pedig Higuain gólját érvénytelenítették les miatt. A 81. percben viszont már a Roma egyenlíthetett volna, akkor Kolarov fejelte el a labdát a kapu bal oldala felé, de Szczesny briliáns védést mutatott be. A hazaiak azért még próbálkoztak a végéig, de végül nem sikerült összehozniuk azt az egy pontot.

AS Roma-Juventus: 1-2 (0-2)
Helyszín: Stadio Olympico (Róma) Vezette: Marco Guida
Gólszerzők: Perotti (68. – büntetőből) ill. Demiral (3.) Ronaldo (10. – büntetőből)
Sárga lap: Veretout (9.), Kolarov (15.), Mancini (26.), Cristante (83.), Kalinic (82.), Florenzi (90+4.) ill. Pjanic (13.), De Ligt (32.), Cuadrado (45+1.)
Kiállítás: – ill. –

AS Roma: Pau Lopez, Kolarov, Smalling, Mancini, Florenzi, Veretout (Cristante, 66.), Diawara, Perotti (Kalinic, 82.), Pellegrini, Zaniolo, Dzeko. Vezetőedző: Paulo Fonseca

Juventus: Szczesny, Cuadrado, Demiral, Bonucci, Alex Sandro, Rabiot, Pjanic, Matuidi, Ramsey (Danilo, 69.), Dybala (Higuain, 69.), Ronaldo. Vezetőedző: Maurizio Sarri

A forduló további eredményei és programja:

Szombat:
Cagliari 0–2 Milan
Lazio 1–0 Napoli
Inter 1-1 Atalanta

Vasárnap:
Udinese – Sassuolo: 3-0
Fiorentina – SPAL: 1-0
Sampdoria – Brescia: 5-1
Torino – Bologna: 1-0
Verona – Genoa: 2-1
AS Roma – Juventus: 1-2

Hétfő:
20:45 Parma – Lecce (Tv: Digisport 1)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: